Ovo je jedan od tri recepta koji ulaze u konkurenciju za nagradu (ručak za dvije osobe) koju dodjeljujemo u suradnji sa splitskim makrobiotičkim i vegetarijanskim restoranom Makrovega. Broj vaših lajkova će odlučiti koji od tri objavljena recepta dobija nagradu. Stoga kušajte ovu ukusnu slasticu i ostavite svoj like! Hvala Ivana!

Sastojci:

4 šalice naribane mrkve
2 šalice cjelovitog pšeničnog brašna
2 žličice praška za pecivo
1 žličica sode bikarbone
½ žličice soli
1 žličica cimeta
¼ žličica mljevenog đumbira
1 ½ šalice smeđeg šećera (ili stevije)
¾ šalice grožđica
½ šalica sjeckanih oraha
1 šalice nezaslađenog soka od jabuke
1 šalica ulja uljane repice

Glazura

⅓ šalice maslaca
⅓ šalice (veganskog) kremastog sira
2 ⅓ šalice šećera u prahu
1 žličica ekstrakta vanilije

(Umjesto ovakve glazure kolač se, primjerice, može preliti i tamnom čokoladom s uljem naranče).

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 º C.

U velikoj zdjeli pomiješajte sve suhe sastojke.

Dodajte jabuke, ulje, mrkvu i grožđice, i miksajte dok se sve dobro ne poveže.

Ulijte u podmazanu tepsiju i pecite 40-45 minuta ili dok čačkalica ubodena u sredinu kolača ne izađe čista.

Neka se kolač hladi u posudi oko 10 minuta, a zatim ga lagano okrenite na stalak za hlađenje. Neka se ohladi u potpunosti prije glazure.

Da bi se napravila glazura, smiksati na srednjoj brzini maslac i sir. Dodati sav šećer za glazuru i nastaviti tući dok smjesa ne bude glatka i kremasta. Dodati vaniliju te ponovno promiješati. Staviti kolač u hladnjak. Nakon toga pojesti 🙂

Ivana

Podudarni sadržaj

Prethodna objavaSlastica od keksa i šumskog voća
Slijedeća objavaKriye – Joga tehnike koje promoviraju pročišćavanje
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here