Pašticada od seitana

0
313
Responsive text-52 horizontal



Sastojci:

60 dag seitana
20 dag mrkve
10 dag peršina
5 dag pastrnjaka
5 dag celera
2 glavice luka
5 češnja češnjaka
1-2 kisele jabuke
3 suhe smokve
5 suhih šljiva
2-3 žlice octa jabučnog
0,5 – 1 dl soja umaka
2-3 žlice senfa
100 g dimljenog seitana ili tofua
ulje za prženje
đumbir, lovor, majčina dušica
origano
morska sol
2-3 žlice pasate (pire od rajčice)

Priprema:

Seitan izrezan na ploške marinirati 20 minuta sa marinadom od zgnječenog češnjaka (3 režnja) i malo shoyua i senfa (po želji i đumbira). Na zagrijanom plitkom ulju svaku plošku uvaljati u brašno i popržiti. Potom ih dodati u umak od povrća. Za umak od povrća: na malo ulja ispržiti nasjeckani luk i dodati krupno naribanu mrkvu, peršin, celer, pastrnjak i sve zajedno malo propirjati. Dodati na kriške isječene jabuke, nekoliko namočenih suhih šljiva i 2-3 smokve i začine po želji.

Dodati još malo vode i pustiti da sve skupa kuha oko pola sata. Izmiksati. Dodati umaka od mariniranja i temeljca od povrća ili vode da se dobije srednje gusti umak. Dodati 2 – 3 žlice pirea od rajčice i senfa. U tako pripremljeni umak složiti zapečene odreske i pustiti da se krčkaju petnaestak minuta. Povremeno protresti posudu sa pašticadom. Servirati uz njoke, krumpir pire, tjesteninu, pire od prosa ili palentu.

Majstor kuhar, Mia Šoškić
Makrovega

Responsive text-52 horizontal



PODIJELI
Prethodna objavaAlan Watts: Da novac nije upitan…
Slijedeća objavaDnevni Jyotish Horoskop za 15.10.2014.
Mia Šoškić
Majstor sam kuhar. Vlasnica sam dva restorana zdrave hrane te autor mnogih radionica prirodnog kuhanja koja svoju gastronomiju pokušava prezentirati na način da prije svega pogoduje našem zdravlju, a onda tek oku i jeziku. Sretna sam što moj tim i ja sve više i više uspijevamo u tome zahvaljujući buđenju svijesti ljudi o uskoj vezi prehrane i zdravlja.

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here