Evo jedan recept koji će svi zavoljeti: Čokoladna crno – bijela torta bez pečenja i možete je napraviti za samo pola sata! Fina, kremasta – ma bez premca. Može se napraviti u vege i vegan verziji.

Uvijek govori dobro o drugima…




Sastojci:

  • 1,2 l mlijeka po izboru (kravlje, sojino ili bademovo)
  • 7 žlica smeđeg šećera (smanjiti količinu ukoliko je biljno mlijeko zaslađeno)
  • 3 pudinga od vanilije ili okusa slatko vrhnje
  • 300 grama tamne čokolade
  • 100 grama bijele čokolade
  • 500 ml slatkog vrhnja (biljnog ili mliječnog)
  • keks po želji (oko 200 gr, npr Grancereale, Mcvities, Petit Beurre, Plazma)

Priprema:

U 300 ml mlijeka razmutite 3 pudinga i šećer. Ostatak mlijeka uspite u posudu srednje veličine te na srednjoj temperaturi pričekajte da prokuha. Dodajte smjesu za puding te miješajte dok ne dobijete puding smjesu.

Podijelite je na dva jednaka dijela te u jedan stavite mliječnu ili tamnu, a u drugi bijelu čokoladu. Miješajte dok se čokolada ne istopi. Nakon toga smjese ostavite da se ohlade.

Izmiksajte slatko vrhnje te po četvrtinu dobivene smjese ubacite u smjesu s čokoladama.

U okrugli kalup (može i u neku drugu posudu – okruglu) stavite foliju na dno i sa strana te izlijte bijelu smjesu i dio tamne smjese. Smjese blago izmiješajte kako bi se formirale crno-bijele šare.

Ne vjeruj svemu što misliš…

Nakon toga nanesite ostatak slatkog vrhnja pa ostatak tamne smjese i izravnajte. I, radite sve polako, nemojte žuriti.

Keks namočite u mlijeko i redajte po smjesi. Nakon toga, preko kolača stavite foliju i ubacite u hladnjak na par sati kako bi se torta stisnula.

Izvadite tortu, skinite zadnji sloj folije i stavite okruglu tacnu na tortu (bolje je da bude malo veća od kalupa) i okrenite.

Odstranite kalup i, to je to.

U slast!

minimagazin.info

55 SLATKI VEGAN

SLATKI VEGAN

Cjeloviti gurmanski deserti za svaku prigodu

Majstorica u kreiranju zdravijih varijanti slastica s prirodnim zaslađivačima, svježim i organskim sastojcima, Dunja Gulin donosi nam u ovoj slatkoj kuharici maštovite, gurmanske recepte za svaku prigodu.

Hrskavi keksi, kremasti kolači, raskošne torte, slasne savijače, prhke pite i bogata dizana tijesta od prirodnih, cjelovitih sastojaka, bez mliječnih proizvoda, teških masnoća i šećera, zadovoljit će i najzahtjevnije sladokusce, a tu su i omiljeni klasici u zdravijoj varijanti kao što su tiramisu, zapečene palačinke i nezaobilazne zaherice. Sto posto okusa za sto posto gurmane.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.