Foto: pixabay.com

Vage, ova retrogradnost naglašava vašu osmu kuću financija, seksualnosti, dugova i investicija. Preispitajte svoja uvjerenja u vezi s novcem i investicijama i otkrijte kako vaš odnos prema novcu utječe na vaš osjećaj kontrole i vlastite vrijednosti. Ovo je također odličan trenutak da se pomirite s dugovima koje dugujete, bilo bukvalno ili figurativno i razmislite kako biste ih mogli otplatiti. Vodenjaci, ovaj retrogradni Uran bi vas mogao zateći kako liječite obiteljsku traumu. Uranov put se kreće kroz vašu četvrtu kuću doma i obitelji, tako da ćete možda biti prisiljeni da kopate po svojim korijenima da biste razumjeli kako su vas porijeklo i prošlost vaše obitelji oblikovali.

atma.hr – 52
Pluton, Neptun, Saturn i Venera su ušli u svoje retrogradne cikluse posljednjih tjedana, a zloglasni Merkur se također pridružio zabavi. Spreman da tu retrogradnu energiju podigne na još jednu razinu je Uran koji razbija paradigmu, koji svoj godišnji retrogradni izlet u Biku obavlja od 28. kolovoza/avgusta do 27. siječnja/januara 2024. godine.

Nazvan po grčkom bogu neba, Uran je planet promjena, tako da dolazi da sve protrese. Svaki put kada Uran započne novi tranzit predstavlja poziv da se transformiramo i evoluiramo. Uran želi da razbije stare načine postojanja i status quo i povezan je sa slobodom.

Pošto je Uran jedan od generacijskih (a ne osobnih) planeta, njegov efekt ima tendenciju da bude kolektivan po prirodi, izazivajući promjene velikih razmjera dok se kreće kroz svoju dužu retrogradnost; s obzirom na to da se planet nalazi u vanjskim dometima našeg Sunčevog sistema, njegovi tranziti traju mnogo duže.

Ipak, efekt njegove retrogradnosti može doći kao poziv za buđenje, ohrabrujući nas sve da prigrlimo njegov buntovnički duh – ili ga iskoristimo da ponovo kreiramo naše šire društvene sisteme.

Retrogradnost Urana se događa u Biku — fiksnom znaku koji je ozloglašeno protiv promjena i vlada nad osnovnim područjima života kao što su novac, vrijednosti, sigurnost i tjelesnost.

Evo kako ovaj retrogradni Uran može utjecati na svaki znak Zodijaka:

atma.hr – 52
Ovan

Uran vas poziva da preispitate vaše financijsko carstvo jer planet u Biku zauzima vašu drugu kuću osobnih financija, imovine i vrijednosti. Razmislite o svom postojećem odnosu prema novcu i vrijednostima i razmislite kako se možete približiti svojoj ideji financijske slobode.

Kako želite da se vaš novac uklopi u vaš život i je li vaš trenutni novčani tok dovoljan da podrži vaše snove i ambicije?

Znajte da je ovaj period najbolji za prikupljanje informacija i planiranje, a ne ishitrene poteze. To znači da trebate razmisliti o ovim pitanjima i osjetiti nelagodu zbog onoga što vam ne odgovara, a zatim identificirati kako možete napraviti male održive promjene tijekom vremena.

Bik

Uran je retrogradan u vašem znaku, što znači da bi vas mogla očekivati potpuna transformacija.

Možda je vrijeme da preispitate svoj imidž i način na koji se predstavljate. A to bi moglo značiti podvrgavanje fizičkoj ili emocionalnoj transformaciji.

Razmislite o prethodnim promjenama u vašem životu i o tome koje lekcije biste mogli izvući iz tih trenutaka.

atma.hr – 52
Blizanci

Vaše 12. polje podsvjesnog uma je u Uranovoj hladnoj sjenci u narednom periodu, Blizanci. Vaš zadatak je da budete svjesni kako nevidljive sile u vašem životu mogu utjecati na vas i možda vas sputavaju.

Zapitajte se koji su skriveni utjecaji u vašem životu? Vodi li trauma predaka vaše današnje ponašanje?

Prihvatite i neku duhovnu praksu ili možda da zaronite u svoje prošle živote kako biste shvatili koje nevidljive sile vide vaše postupke.

Rak

Osjećate li pripadnost? Uran usmjerava fokus u vašu 11. kuću prijatelja i druženja.

Ovo je poziv da razmislite cijenite li zaista i podržavate li ljude s kojima provodite svoje vrijeme i, zauzvrat, cijene li oni vas i podržavaju li vas.

Ako ste dio zajednice ili dobrotvorne organizacije, je li to cilj u koji zaista vjerujete? Ova retrogradnost je prilika da pogledate kako vaša prijateljstva i platonski odnosi funkcioniraju.

atma.hr – 52
Lav

Uran je u tranzitu u vašoj 10. kući karijere i percepcije javnosti, čineći trenutak pogodnim za metamorfozu.

Sada je vrijeme da preispitate sve strahove ili inhibicije koje bi vas mogle spriječiti da zakoračite u svoju moć. Ovaj tranzit je o vašoj svrsi i misiji, a pitanje za vas je ‘Pružam li svoju svjetlost svijetu?’

I ohrabruje vas da razmislite o tome kako biste to najbolje mogli uraditi.

Djevica

Spremite se da otvorite svoj um ili promijenite svoje gledište. Uran je u vašoj devetoj kući obrazovanja, mudrosti i putovanja, što znači da je možda došlo vrijeme da saznate više o temi koja vas je oduvijek zanimala, ali možda ne odvajate vrijeme da istražite.

Razmislite o ulaganju vremena, novca ili truda u stjecanje novih vještina ili uvida, bilo tako što ćete se upisati na neki tečaj ili edukaciju, planirati putovanje ili jednostavno pročitati novu gomilu knjiga o filozofiji, religiji ili umjetnosti.

U svakom slučaju, imat ćete koristi od prihvaćanja nove perspektive.

atma.hr – 52
Vaga

Ova retrogradnost naglašava vašu osmu kuću financija, seksualnosti, dugova i investicija. Preispitajte svoja uvjerenja u vezi s novcem i investicijama i otkrijte kako vaš odnos prema novcu utječe na vaš osjećaj kontrole i vlastite vrijednosti.

Postoji složen odnos između ljubavi i novca, a Vaga to osjeća više od bilo koga, jer je to znak koji je vrlo fokusiran na partnerstvo, jednakost i ravnotežu.

Ovo je također odličan trenutak da se pomirite s dugovima koje dugujete, bilo bukvalno ili figurativno, i razmislite kako biste ih mogli otplatiti.

Škorpion

Ova retrogradnost se odnosi na vaša partnerstva, jer se događa u vašoj sedmoj kući odnosa. Odvojite malo vremena da razmislite o tome kako su vaše najvažnije romantične, platonske ili poslovne veze povezane s onim tko ste sada i kakvu ulogu igraju u vašem životu.

Možda se funkcija ili oblik ovih veza mora transformirati kako bi odgovarao vašim budućim planovima. Moglo bi doći do nekih potresa, jer retrogradnost nije najbolje vrijeme za poduzimanje akcija, zato se držite ako otkrijete da se jedna od vaših veza zapravo treba promijeniti.

Iskoristite ovaj trenutak da preispitate zašto i kako se vaša dinamika treba promijeniti.

atma.hr – 52
Strijelac

Imate urođenu želju za slobodom. Dok se Uran kreće kroz vašu šestu kuću zdravlja, dobrobiti i rutine, razmislite kako biste mogli unijeti neku avanturu u svoj svakodnevni život.

Jeste li se držali ideje da vaš dan mora početi u cik zore ili da je odmor zapravo lijenost? Jeste li odgajani da vjerujete da je raspored od devet do pet jedini pravi način da radite, ili da je najbolji način da budete u formi trčanje?

Retrogradni Uran je vrijeme za transformiranje uvjerenja – posebno onih koje ste usvojili od drugih i koje se ne poklapaju s vašom osobnošću – i razmislite o tome kako da zacrtate vlastiti put kada je u pitanju način na koji provodite dane.

Razmislite o tome postoje li aktivnosti i prakse koje mogu biti veća podrška vašem zdravlju i blagostanju od onih koje sada radite.

Jarac

Prihvaćanje igre i zabave možda nije vaša stvar, ali odmetnuti Uran koji se kreće unazad kroz vašu petu kuću kreativnosti, djece i zadovoljstva gura vas da uradite upravo to.

Kao rezultat napornog rada i igranja po pravilima, možda ćete se osjećati ugušeno u svojoj trenutnoj sposobnosti samoizražavanja — zbog čega se trebate fokusirati na to kako da njegujete svoje unutrašnje dijete.

Posvetite malo vremena svojoj omiljenoj kreativnoj potrazi (ili onoj koju ste možda voljeli kao dijete) i dozvolite sebi da se opustite i budete malo opušteniji i razigraniji.

atma.hr – 52
Vodenjak

Ovaj retrogradni Uran bi vas mogao zateći kako liječite obiteljsku traumu. Uranov put se kreće kroz vašu četvrtu kuću doma i obitelji, tako da ćete možda biti prisiljeni da kopate po svojim korijenima da biste razumjeli kako su vas porijeklo i prošlost vaše obitelji oblikovali.

Ovaj tranzit se odnosi na razumijevanje da je vaša priča povezana s većim društvenim strukturama.

Provedite ovo vrijeme oslobađajući se svih obiteljskih zavrzlama koje vam ne služe, tako da možete usmjeriti svoju energiju na to da cijenite tko vi (i vaši ljudi) zaista jeste.

Ribe

Retrogradni Uran se kreće kroz vašu treću kuću komunikacije i učenja. Pošto se ova kuća bavi percepcijom – kako vidimo stvari i kako ih komuniciramo – ovo je vrijeme da razjasnite kako se osjećate prije nego što to podijelite s drugima.

Probajte voditi dnevnik i neka to postane dio vaše redovne rutine.

Dobit ćete izvjesnu jasnoću i uvid u svoje misli, kao i neku praksu u njihovom organiziranju, što može biti od pomoći kada ih budete morali prenijeti drugima u budućnosti.

sensa.mondo