Image by kjpargeter on Freepik

Pun Mjesec u znaku Vodenjaka događa se 1.8. u 19:32 i donosi iscjeljujuću vibraciju, vodeći nas da se nježno i s ljubavlju pripremimo otpustiti sve što je teško. Vjerojatno ćemo osjetiti snažne iscjeljujuće vibracije pod ovim punim Mjesecom, posebno kada su u pitanju pitanja srca. Ovu energiju iscjeljivanja srca dodatno će pojačati Venera koja će biti duboko u svom retrogradnom hodu. Možda ćemo otkriti kako bolne emocije, slomljena srca, tuga i razočaranja izranjaju na površinu. Možemo se osjećati posebno emocionalno i osjetljivo i iako može biti intenzivno, vjerojatno ćemo osjetiti osjećaj olakšanja kada prođe.

atma.hr – 52
Pun Mjesec u znaku Vodenjaka događa se 1. kolovoza/avgusta u 19:32. Budući da lunarni ciklus traje 29,5 dana, to znači da smo spremni za još jedan pun Mjesec 30. kolovoza/avgusta, Plavi Mjesec u znaku Riba. Oba ova puna Mjeseca bit će Super Mjeseci, što znači da će biti bliže Zemlji, a mi ćemo jače osjetiti njihove učinke.

Puni Mjeseci, ali posebno Super puni Mjeseci, uvijek nam skreću pažnju na ono što treba otpustiti iz naših života. Oni donose našu svijest o svemu što se mora ukloniti kako bismo se razvijali i išli više na našem putu.

Dva puna Super Mjeseca u istom mjesecu ukazuju na izrazito snažnu želju da se oslobodimo, očistimo, otpustimo i odemo od svega što više ne rezonira s našim bićem. Do kraja kolovoza/avgusta, vjerojatno ćemo naći nešto praznog prostora, bilo da je to fizički, emocionalno ili oboje.

Pun Mjesec u kolovozu/avgustu 1.8. pada u zračni znak Vodenjaka i savršena je ulazna točka za ‘stvaranje prostora’. Sadrži slatku, iscjeljujuću vibraciju, vodeći nas da se nježno i s ljubavlju pripremimo otpustiti sve što je teško.

Vjerojatno ćemo osjetiti snažne iscjeljujuće vibracije pod ovim punim Mjesecom, posebno kada su u pitanju pitanja srca. Ova energija iscjeljivanja srca dodatno će se pojačati kako Venera, planet ljubavi, bude duboko u svom retrogradnom hodu.

Možda ćemo otkriti kako bolne emocije, slomljena srca, tuga i razočaranja izranjaju na površinu. Možemo se osjećati posebno emocionalno i osjetljivo, i iako može biti intenzivno, posebno pred puni Mjesec, vjerojatno ćemo osjetiti osjećaj olakšanja kada prođe.

atma.hr – 52
Vodenjak je zračni znak, što znači da će energija biti koncentrirana oko naših glava. Možda nam je teško izaći iz glave. Naše se misli mogu kovitlati; možemo se zateći kako idemo naprijed-natrag preko stvari.

Iako može biti izazov držati se podalje od ovog prostora, možda će biti potrebno zastati i poslušati što nam misli imaju reći.

Zapisivanje stvari na papir, razgovor s prijateljem ili jednostavno odvajanje vremena za razgovor uz naše mentalno brbljanje može donijeti određeno olakšanje.

Kao nositelj vode, energija Vodenjaka posjeduje dar da može uzeti mentalno brbljanje, emocije i psihičke ostatke (vodu) koji kruže i transmutirati ih prije nego što ih vrati natrag na zemlju. U ovom procesu transmutacije, ovaj psihički otpad se vraća u stanje nulte točke, u stanje neutralnosti.

Kada se to stanje postigne, um može jasno razmišljati, možemo se osjećati usklađenije i lakše se mogu pronaći pravi odgovori.

Energija Vodenjaka može nam pomoći da vidimo intelektualno, logično, ali i iz stanja neutralnosti kako bismo mogli donijeti najbolju odluku za dalje.

Naravno, proces nije uvijek tako uredan, ali znajte da imate iscjeljujuću energiju na svojoj strani. I znajte da će ovaj puni Mjesec podržati vaše putovanje, pogotovo ako postoji nešto što trebate otpustiti u svom životu.

Iscjeljujuće vibracije ovog punog Mjeseca također će biti pojačane asteroidom Chariklo, koji će biti vrlo aktivan pod ovim punim Mjesecom.

atma.hr – 52
Chariklo je također povezan s iscjeljivanjem, ali on se bavi područjem medicine duha. Chariklo nas vodi kako bismo pronašli pravi lijek, bilo da je to šetnja parkom, dodatak prehrani, praksa meditacije i slično.

Chariklo je vrlo povezan s biljem, ljekovitom hranom, kristalima i elementima prirode. Potiče nas da se prisjetimo ljekovite moći vlastitog tijela i da svoju životnu energiju možemo podržati okrećući se darovima majke prirode.

Ponovno punjenje vašeg uma, tijela i duše pod ovim punim Mjesecom može vrlo dobro doći provođenjem vremena u prirodi ili odabirom ljekovite hrane i bilja.

Upotrijebite svoju intuiciju da vas vodi do onoga što vam se čini najhranjivijim, a zatim to iskoristite da obnovite svoje tijelo.

Ubrzo nakon što ovaj puni Mjesec dosegne svoj vrhunac, naći ćemo se kako ulazimo u portal Lavlja vrata. Portal Lavlja vrata aktivira se 8. kolovoza/avgusta, a također može donijeti porast iscjeljujuće energije.

Portal Lavlja vrata je portal koji slavi izlazak Siriusa, našeg duhovnog sunca. Kako naše Duhovno Sunce izlazi, ono se ponovno rađa, a mi također možemo osjetiti ponovno rođenje vlastite Duhovne energije ispod ovog portala.

Uz svu ovu snažnu lunarnu energiju koja cirkulira, a portal dostiže vrhunac samo nekoliko dana nakon toga, ovaj pun Mjesec je moćno vrijeme za čišćenje i resetiranje vašeg sustava.

Iskoristite njegovu energiju za čišćenje, detoksikaciju i izbacivanje negativnih misli iz svog bića. Baš poput vodonoše Vodenjaka, vratite se u svoju točku nultog stanja, a odatle će sve biti lakše.

atma.hr – 52
Budući da će energija Vodenjaka biti jaka pod ovim punim Mjesecom, možemo je koristiti za povezivanje s darom vodonoše. Možemo koristiti snagu svog daha da transformiramo guste, teške, negativne ili tugom pogođene energije oko sebe u nešto lakše, puno nade i više ljubavi.

Dopustite suosjećanju da zrači iz vašeg srca tijekom ovog vremena. Dopustite ovom punom Mjesecu da se osjećate punim i da vaše srce preplavi ljubavlju koju ste primili i koju ćete i dalje primati.

Ako bilo koje radnje koje poduzimate nisu u skladu s vašom dušom, ili ako se odričete nekih svojih odgovornosti, ovaj puni Mjesec vam može osvijestiti ovu informaciju.

Najbolji način za navigaciju kroz svu tu energiju je prisjetiti se iscjeliteljskih darova koje Vodenjak može donijeti. Upamtite da u dahu držimo moć kojom reguliramo svoj um, tijelo i emocije.

Nemamo kontrolu nad onim što se događa u svijetu oko nas, nemamo kontrolu nad događajima koji se odvijaju, ali imamo kontrolu nad time kako ćemo se pojaviti, kako ćemo se nositi sa stvarima i čemu ćemo posvetiti svoju energiju.

Donesite svjesnu odluku pod ovim punim Mjesecom dati svoju energiju svemu što vas ispunjava.

Svjesno odlučite vidjeti stvari na način koji poštuje vašu istinu i donosi mir. Dopustite svom srcu da zrači poput Mjeseca, da bude veliko, sjajno i puno.

ATMA/foreverconscious/Pripremila: Suzana Dulčić