Foto: pixabay.com

Rakovi, u ovom periodu sreća i bogatstvo će ući vaš dom. Imat ćete pravu količinu energije da svoj život podignete na potpuno novu razinu. Zavladat će mir, sreća i sloga. U ljubavi i braku ćete naći pravu ravnotežu svog života. Listopad/oktobar je povoljan za brak. Otkrijte u tekstu što vam zvijezde “pripremaju” do kraja godine na polju ljubavi, karijere, zdravlja, kao i korisne savjete astrologa što je dobro raditi, a što izbjegavati.

atma.hr – 52
Senzitivni i s obrambenim stavom u emotivnom životu… Pod utjecajem svog vladara Mjeseca, Rakovi su osjetljivi, romantični i intuitivni. Ta intuitivnost i osjetljivost ih vodi kroz život pomažući im pri procjeni raznih situacija i ljudi.

Rak ne poduzima ništa ako se prethodno nije uvjerio u sigurnost pothvata i sagledao eventualne posljedice. Na neki način on je stalno zaokupljen svojom egzistencijom. Vrlo poštuje dom, obitelj i svoje bližnje, trudeći se da sebi i njima osigura stabilan život.

Općenito

Vaša ukupna energija u prethodnom periodu nije bila u skladu s vašim uobičajenim standardima, ali na sreću to će se promijeniti. U životu će biti više zabave i mnogi će misliti na prinovu u obitelji.

U prethodnom periodu došlo je do velikog previranja, do promjena u vašim osobnim, vjerskim i filozofskim uvjerenjima. Mnoge od ovih stvari su testirane, a neke ste okrenuli naopako. Neki od vas su se možda pridružili nekim vjerskim kultovima, a to sve dolazi iz vaše duboke potrebe da se dođe do prave i ispravne osobne vjere i neke unutrašnje ispunjenosti. Ovi trendovi se nastavljaju. Najvažniji interesi u idućem periodu bit će financije, kuća i obitelj, djeca, zdravlje, religija, filozofija, visoko obrazovanje i putovanja u inozemstvo. Imat ćete koristi od Venere koja vam šalje svoje zavodničke valove.

Kada je potrebno, znate kako odgovoriti ili sačekati pravo vrijeme. Povezane s Jupiterom i Saturnom, vaše ljubavi su orijentirane ka novom životu i projektima. Osjećaji cvjetaju, a obveze su na pomolu. Vaše ljubavi pronalaze ravnotežu i umirujuću udobnost koja vam pruža potrebnu sigurnost. Međutim, trebate smiriti svoje emocije i s taktom upravljajti obiteljskim vezama, posebno u periodu od rujna/septembra do prosinca/decembra.

Saturn vas potiče na razmišljanje, a to stavlja vaše iskustvo na preispitivanje. Nježno vas vodi, bez da vas uznemirava ni jednog trenutka. Ovaj period označava vaš ponovni susret sa samim sobom. Postajete svjesni sebe i svog potencijala. Gledajte da zauzmete svoje mjesto u društvu, i ukupno, u životu. To je ono što će održavati vaš moral čvrstim, a i donijet će vam potrebno samopouzdanje.

atma.hr – 52
Imat ćete koristi od povoljnih okolnosti da ostvarite ambiciju koja je već dugo vaša velika strast. Ipak, nemojte se prepustiti vanjskim impulsima, već slijedite svoju intuiciju. Dobro ćete napredovati u obrazovanju, s tim da trebate ulagati neprekidan napor da bi postigli istinski uspjeh. Ambiciozni studenti mogu biti primljeni na prestižne institucije po svom izboru. Jupiter osigurava da studenti postignu uspjeh na ispitima i da ostvare uspjeh u karijeri.

Također, moći ćete ostvariti svoje obiteljske snove. Saturn i Jupiter će osigurati da pokloniti važnost obitelji i njenim članovima. Neki od vaših snova o domu i obitelji sada će ugledati svjetlost dana.

Sreća i bogatstvo će ući vaš dom. Imat ćete pravu količinu energije da svoj život podignete na potpuno novu razinu. Gledajte samo da povremene nesporazume i razlike u mišljenjima nadvladate na svaki mogući način. Uz pomoć Jupitera, vaš društveni život može biti podignut na novu razinu. Zavladat će mir, sreća i sloga.

Neki bi mogli imati sukob mišljenja sa starijima u obitelji, ali budite fleksibilni prema njima. Za sada nemojte razvijati nikakav antagonistički pristup prema članovima obitelji. Izgledno je i rođenje djeteta u obitelji. Mnoga duga putovanja su u opticaju. Steći ćete znanje i financijska sredstva zahvaljujući ovim putovanjima. Na putu se mogu formirati nove veze koje će utjecati na dugoročne izglede u vašem životu. Neki Rakovi će vjerojatno putovati zbog prirode posla, neki zbog preseljenja. Od Rakova se traži da budu oprezni tijekom putovanja, jer postoji mogućnost neke nepogode na putovanju, na primer, da izgubite svoje dragocjenosti ili novac tijekom putovanja, a čuvajte se i mogućih prevara.

Ovaj period može biti vrlo povoljan za kupovinu i prodaju imovine. Također, bit ćete posebno skloni okultnim znanostima. Imat ćete želju da donirate hranu i odjeću onima kojima je potrebna pomoć kad god je to moguće. Rakovima se također savjetuje da dosta vremena provedu u molitvi i obraćanju Bogu, kao i da se svim srcem posvete svojoj strasti. Nemojte biti zarobljeni vanjskim silama koje kvare vaše kretanje naprijed u životu.

Velike promjene su tu, odmah iza ugla, a od vas se očekuje da ih prihvatite svim srcem i dušom. Vjerujte svojim najmilijima, nemojte osuđivati druge ljude, već im uvijek pomozite.

Uložite svu svoju energiju i moć u svoju profesiju, izađite iz svoje zone udobnosti, pred vama su neke dobre stvari. Uživajte u dobrim stvarima koje vam život nudi i nemojte se bahatiti. Kako godina odmiče dolazi do stalnog povećanja prihoda. Razmislite dvaput prije nego što uložite u nekretnine ili pribjegnete špekulativnim poslovima.

atma.hr – 52
Ljubav

Venera i Mars pobrinut će se da vam ljubav bude raskošna. Jupiter i Saturn također osiguravaju da ćete u velikoj mjeri biti povezani sa svojim partnerom ili supružnikom na jedan nježniji način. Brak je na vidiku za mnoge koji to žele. U ljubavi i braku ćete naći pravu ravnotežu svog života.

Partner će smiriti vaše emocije i osjećaje. Svakako se pobrinite da obiteljske veze budu netaknute ako nastanu eventualne nevolje tijekom kraja godine.

Većina slobodnih Rakova će pronaći svog ljubavnog partnera, a najvjerojatnije ćete ga pronaći preko profesionalnih ili društvenih veza. Ako vaša veza zapadne u neke teškoće, potrudite se da to prevladate i gledajte da ne dominirate nad vašim partnerom. Samo posvećenost i iskreni trud s vaše strane će vam pomoći da ostanete sigurni u vašoj ljubavi i vezi. Ne dozvolite da posao stane između vas i vašeg partnera. Od vas se također traži da ne gušite svog partnera ili supružnika svojom ljubavlju, već da svom partneru date dovoljno prostora da se može iskazati na svoj način.

Rakovi koji su u nekoj teškoj vezi ili braku trebaju shvatiti da ljubav može funkcionirati samo kao cjelina, ako su obje strane posvećene istom dobru. Budite sretni i iskoristite ugodne trenutke provedene u društvu osobe koju volite. Listopad/oktobar je povoljan za brak. Ako ste slobodni ili razvedeni, nemojte očajavati. Možda u vašoj blizini postoji osoba koja strpljivo čeka na vaš znak. Drugim riječima, ako širom otvorite oči, uživat ćete u puno ljubavi i općenito u životu, jer se ovo ne odnosi samo na ljubav, već i na sve druge segmente života.

Kolovoz/avgust i rujan/septembar donose mnoge uzbudljive susrete koji će dati priliku ljubavi da uđe u vaš život.

atma.hr – 52
Karijera, posao i novac

Bit će raznih utjecaja na vaš profesionalni život. Da biste postigli uspjeh ili napredovali na polju karijere, morate uložiti više truda, jer u protivnom neće biti kako želite. Držite se svoje ustaljene rutine i nemojte sebi stvarati neprijatelje. Možete očekivati dobru volju vaših pretpostavljenih na radnom mjestu. Oni koji se bave privatnim biznisom mogu imati dobre rezultate.

Ovo je dobar trenutak da iskoristite sve šanse za svoje profesionalne ambicije i težnje. Međutim, potrebno je uložiti mnogo napornog rada i suočiti se s izazovima, a nikako se ne smijete zatvoriti u sebe i očajavati kod prve prepreke. Trebate raditi na poboljšanju svojih vještina i talenata koje možete iskoristiti na najbolji mogući način u vašem polju djelovanja.

Budite oprezni u vezama s kolegama na poslu, jer se predviđaju periodi nekompatibilnosti među vama. Budite iskreni i ostanite lojalni svojim roditeljima. Možda ćete se postaviti agresivnije prema svojim ciljevima. Iako bi vaš osobni život zahtijevao veliki dio vašeg vremena, uspostavite dobar balans između posla i zabave.

Rakovi moraju vrlo pažljivo analizirati svaki prijedlog, jer većina njih mogu biti sumnjivi. Ovaj period može biti povoljan za one Rakove koji žele pokrenuti vlastiti biznis, a može doći i do unosnog partnerstva. Neki od Rakova će poduzimati velike korake u svojoj karijeri. Neki će zauzeti višu poziciju koja im se može ponuditi u kolovozu/avgustu.

Nakon pažljivog razmišljanja, neki će odlučiti da im sadašnji posao ne daje ono što im treba i odlučit će ga promijeniti, a to je također vjerojatno krajem lipnja/juna. Ovaj period može biti odlično vrijeme za ulaganja u neke veće vrijednosti, u nešto što vam je već duže vrijeme na umu.

Eventualni imovinski sporovi će se završiti povoljno za vas. Neće vam nedostajati sredstava. Moći ćete živjeti svoj život u okviru svog budžeta, prihod će dolaziti iz više izvora. Kako godina odmiče, može doći do nekih financijskih previranja pa se pripremite da se nosite s tim. Kada imate novac, štedite. Neki mogu steći financije brakom ili zajedničkim ulaganjem u posao. Koristite novac samo za svoje vitalne potrebe, nemojte se razbacivati.

Savjetuje vam se da se držite dalje od kockanja i bilo kakvih špekulativnih poslova, jer tu nema mnogo sreće i bogatstva za vas. Da biste izbjegli probleme, idite polako i mirno. Saturn može zahtijevati da živite u okviru nekog ograničenog budžeta, bilo zato što su vam se obaveze povećale i opterećuju vaše financije, ili zato što ulažete novac koji se neće mnogo vratiti dugi niz godina, ali vaše obaveze bi mogle biti visoke, posebno u području nekretnina i kućnog budžeta.

atma.hr – 52
Zdravlje

Rakove u ovom periodu čeka uglavnom dobro zdravlje. Ipak, pažljivo pratite situaciju kako biste izbjegli eventualne zdravstvene probleme. Budite oprezni s onim što jedete. Jupiter osigurava da ne dođe do nekog pogoršanja vašeg zdravstvenog stanja. Ako se pak pojave neki zdravstveni problemi, to prije svega može biti zbog stresa i naprezanja. Dobre navike u prehrani i fizičke aktivnosti će se pobrinuti da ostanete u pravoj formi.

Također, duhovne aktivnosti i stalna rekreacija oslobodit će vas svih vrsta fizičkog i mentalnog stresa i blagoslivljat će vas dobrim zdravljem. Bez obzira na to što vas neke manje bolesti mogu uznemiriti, ipak ne bi bilo većih prijetnji po vaše zdravlje. Rakovi su posebno skloni problemima u vezi s živcima i digestivnim problemima. Mars će vas blagosloviti visokom energijom, a vi ćete biti fizički spremni. Pazite što jedete, a pogotovo što mentalno prihvaćate.

Biti fizički aktivan vam mnogo pomaže i sprječava navalu bilo kakvih zdravstvenih problema. Sada imate dobru priliku da se oslobodite svih loših zdravstvenih navika kojima ste skloni. Neke pripadnike znaka uslijed nepažnje vrebaju zarazne bolesti, zato se zaštitite i budite oprezni. Ako se zdravstveni problemi pojave, vjerojatno su se oni razvijali već neko vrijeme ili su povezani s ranijim zdravstvenim problemom u vašem životu koji bi se mogao efikasnije riješiti.

U zimskim mjesecima može doći do poremećene ravnoteže u organizmu i možda će biti potrebno da poduzmete neku vrstu dijete. Određene namirnice će možda morati biti eliminirane iz vaše prehrane. Imuni sistem Rakova će biti izuzetno jak, zbog čega će se moći izboriti s bilo kojom vanjskom prijetnjom. Jedite: integralne žitarice, rižu, voće, kupus, cvjetaču, rajčicu, bundeve, krastavce, jogurt, grah i prirodne šećere. Izbjegavajte masnu i brzu hranu, sol i pretjerano slatko.

Žene

Žene Rakovi koje su u ozbiljnoj ljubavnoj vezi mogle bi stupiti u brak. Žene koje namjeravaju imati djecu, također će ove godine to i ostvariti. Vaše financije bi bile vrlo dobre u ovom periodu.

Neke djevojke Rakovi će vjerojatno otići na neko daleko putovanje ili posjetiti svoj rodni kraj, ako su daleko od njega. Generalno, ovo je dobar period i bez nekih problema za dame Rakove. Možda nećete biti zadovoljni svojom trenutnom situacijom, jer ćete zbog straha od rutine koja se ponavlja svaki dan, pokušati naći nešto novo u životu. U ljubavi, ako ste u vezi, vaš partner će vas u nekim trenutcima smatrati mrzovoljnim i depresivnim i neće se osjećati u stanju da vam pomogne.

Možete naići na mnogo problema u izražavanju svojih želja i potreba, a vaša jedina nada je da će vas vaš partner moći čitati kao otvorenu knjigu kako bi ih otkrio i na taj vam način pomogao. Ako ste slobodni, plašite se obaveza, vjerojatno se plašite da ponovo proživite nešto što se događalo u prošlosti, možda i ne tako dalekoj za neke od vas, i kako se kaže – tko se jednom na mlijeko opeče, taj onda i u hladan jogurt puše.

Bit ćete u ovom periodu ranjiviji prema drugima, pogotovo kada se radi o onome što drugi misle ili što kažu. Bit ćete na oprezu, čak i prema svom partneru i njegovom načinu razmišljanja, ali kako vrijeme bude prolazilo naučit ćete se malo opustiti. Na profesionalnom planu trebate voditi računa da ne upadnete u nevolje sa svojim pretpostavljenima.

atma.hr – 52
Muškarci

Muškarce Rakove čekaju mnoge promjene. Neki bi mogli izaći iz svoje zaštitne ljuske, osloboditi se, otvoriti i napredovati u životu. Od njih se traži da se posvete sebi, a ne da pribjegavaju potrebama i željama onih oko sebe. Rakovi koji nisu u vezi bi kroz svoje poslovne veze mogli pronaći idealnog partnera za život.

Romantika i ljubav mogu biti u svom najboljem izdanju za vas ove godine. Prosperitet i financijska stabilnost su u opticaju za muškarce Rakove. Tijekom ovog perioda moći ćete unaprijediti svoje posebne vještine i napredovati u karijeri. Vaše fizičko i mentalno zdravlje bi također bilo prilično dobro. Obratit ćete više pažnje na ono što radite ili govorite, jer sigurno ne želite povrijediti ljude do kojih vam je stalo.

U ljubavi, vaš partner će biti pored vas, govoreći vam prave riječi u pravo vrijeme, pomažući vam da napredujete bez odustajanja. Razvit ćete novu i jaču osobnost, jer ne želite biti nečija marioneta. Rakovi koji su još sami neće oklijevati izlaziti i upoznavati se s mnogim ljudima, da vide nova lica, da nađu srodnu dušu koja će zadovoljiti njihove želje.

Profesionalno, imat ćete slobodu da slijedite svoju ambiciju, da idete u pravcu koji vas vodi, ne tražeći više da se opravdavate drugima zašto nešto radite. Tako da ćete konačno preuzeti kontrolu nad svojim životom.

Horoskop za retrogradni Merkur 23.8.2023. (Djevica) – 15.9.2023. (Djevica) / 13.12.2023. (Jarac) – 2.1.2024. (Strijelac)

Riječ retrogradan, što bi značilo ‘da ide unazad’ nije možda najbolje izabrana, jer se ne radi o nikakvom hodu unazad neke planete. Radi se jednostavno o optičkoj varci s našeg gledišta na Zemlji. Ovo bi se moglo usporediti kao kad pretječete automobil na putu pa kad skrenete pogled prema njemu, onda vam izgleda kao da on ide u rikverc. Merkur nije jedini planet koji ide retrogradno, već svi planeti prolaze kroz retrogradne periode.

Iako se u ovom periodu možete osjećati kao da potresa čitav vaš svijet, retrogradni Merkur nije samo niz loših sreća. Neki naizgled teški i neželjeni efekti ovog tranzita Merkura su uglavnom stvari koje bi trebale ići na bolje. Ovo bi se moglo opisati i kao astrološki način koji nas prisiljava da stvari ponovo pregledamo i ponovo provjerimo. S obzirom na to da retrogradni Merkur nije vrijeme kada trebate pokretati nešto novo, to je period kada on donosi osjećaj da bismo trebali usporiti i preštimavati svoj život, razmisliti o svemu, od zdravlja, do posla.

Znati što treba raditi i očekivati prije vremena jedan je od najboljih načina da se nosimo s neizbježnim iznenađenjima koja Merkur donosi. Sigurno se pitate kako i što napraviti da Merkur retrogradno radi za vas, a ne protiv vas? Kao prvo, opustite se maksimalno i što kažu, duboko udahnite. Usprkos ozbiljnoj frustraciji koja dolazi s retrogradnim ciklusom Merkura, to ipak nije smak svijeta. Možda će vam biti neugodno da rješavate probleme skoro tri mjeseca svake godine, ali to je daleko od neizvedivog.

Zapravo, retrogradni Merkur može biti period vaše bogate kreativnosti i veza. Ako ste u stanju da budete fleksibilni i da izbjegnete da budete izgubljeni u sitnim detaljima, ovaj period možete proći bez problema. To znači, možete vi potpisivati ugovore, donosite važne odluke ili započinjati novi posao u ovome periodu, ali – samo ako ste pažljivi.

Idite polako kroz ovaj period i sve provjeravajte. Ovdje ćemo vam dati kratke crtice što treba a što ne treba da radite u periodu retrogradnom Merkura.

atma.hr – 52
Što raditi:

Razmislite o svakom dostupnom rješenju problema s kojima se suočavate – jedno od njih mora na kraju biti ono pravo.

Budite fleksibilni, prilagodljivi i strpljivi. Možda ćete morati izaći izvan zone udobnosti da biste pronašli ispravno rješenje.

Razmišljajte široko. Što je veće i dalje rješenje, veća je vjerojatnost da će ono uspjeti.

Budite u toku s kašnjenjima i otkazivanjima tijekom putovanja.

Pripazite na svoj automobil. Provjerite lampice upozorenja, zakažite servis.

Napravite rezervne kopije podataka na računalu i mobilnom telefonu kako ne biste izgubili važne podatke ako se isključe bez upozorenja.

Ponovo se pozabavite stalnim pitanjima iz prošlosti. Ovo je savršeno vrijeme da se pozabavite tim i jednom zauvijek pokušate da ga riješite.

Nemojte raditi:

Ne gledajte vijesti ili nasilne TV emisije prije spavanja i sve ono što vas može uznemiriti.

Ne koristite telefon ili druge elektronske uređaje u krevetu prije spavanja.

Ne planirajte razne ekstravagancije s jelom u kuhinji. U ovom period – što jednostavnije to bolje po vas.

Ne pijte kavu i bilo što s kofeinom što vam može otežati da zaspite.

Nikako ne padajte pod utjecaj negativnog razmišljanja. Stvari se možda raspadaju oko vas, ali vi ostanite pozitivni i zapamtite da je ovo samo izbočina na vašem putu koju možete pažljivo izbjeći.

Nemojte se osamiti kao neki vuk samotnjak. Kada se stvari pokvare, obratite se stručnjaku ili prijatelju da vam pomognu da riješite problem. Ne možete sve sami!

Nemojte preuveličavati probleme. Ako su stvari loše, nemojte ih još i vi napuhavati, nikakve koristi od toga, čak naprotiv.

Ne planirajte neke velike prezentacije i ne izrađujte neke važne dokumente. Ako već ne možete izbjeći ovako nešto, onda dobro obratite pažnju na detalje.

atma.hr – 52
Ne oslanjate se samo na tehnologiju, već zapišite ili odštampajte informacije koje su vam potrebne.

Ne žurite! Usporavanje tempa može vam pomoći da eliminirate velike greške.

Nemojte imati nerealna očekivanja. Zbog nesporazuma i zabune, stvari se možda neće odvijati onako kako ste planirali. Izbjegavajte razočaranje, znajte da u ovom periodu (a često i van njega) velika očekivanja mogu donijeti i velika razočarenja.

Kada ste pod stresom onda teže spavate, a tijekom retrogradnog Merkura razina stresa i napetosti može vam se popeti, kao što kažu, do plafona. Zato pametno, ako ležite budni po cijelu noć, uznemireno se pitajući kako se sve to moglo dogoditi i zašto ili što će se sutra ili za mjeseca dana dogoditi, to vam može oduzeti zdravlje. A da stvar bude još gora, nedostatak sna može prouzrokovati još više problema, jer negativno razmišljanje donosi negativnu energiju i neprestanim vrćenjem u krug, samo je još više pojačavamo.

Dakle, ako ste umorni, uznemireni ili rastreseni, još više ćete pojačati efekte retrogradnog Merkura. Ali, ne bojte se, odagnajte strah i gledajte da se smirite.

Nekoliko korisnih savjeta kako održavati svoj um i tijelo u vrhunskoj formi tijekom perioda retrogradnog Merkura:

Obavezno uključite alarm prije spavanja kako se ne biste kasno probudili i zakasnili tamo gdje trebate. Tada morate žuriti, a žurba vam može donijeti nevolju.

Slušajte tihu glazbu, onu koju najviše volite, koja vam vraća optimizam i osmjeh na lice.

Planirajte se malo ‘otkačiti’ od digitalne tehnologije. Ako je ikada sjajno vrijeme da predahnete od uređaja, da odložite mobilni, tablet i računalo i zaboravite na sve aplikacije i društvene mreže, onda je to period retrogradnog Merkura.

Prakticirajte vježbe disanja koje ćete koristiti kada god nađete vremena. Na primjer: udahnite zrak 4 sekunde, a izdahnite zrak 8 sekundi, ali polako.

atma.hr – 52
Savjet

Vi ste emotivna osoba, stidljiva i osjetljiva. Vaši osjećaji mogu biti lako povrijeđeni, a vi često emotivno pretjerano reagirate. Na vas lako utječu raspoloženja i emocije drugih ljudi.

Mnogi mogu igrati na kartu vašeg suosjećanja. Važno je da naučite da se manje brinete i da ne živite od sjećanja, osjećaja i ljudi. Poanta vašeg života je da uspostavite emocionalnu sigurnost i pružite to i drugima.

Emocionalni ste, vezujete se na svijet oko vas kroz vaše osjećaje. Lako se izražavate ako se osjećate sigurno, ali ako ne, onda ste potišteni i tmurni. Naučite što su osjećaji i kako ih izraziti. Smisleni odnos s obitelji i emocionalna sigurnost su vaši prioriteti u životu.

Vaša kreativnost je vaša sposobnost da njegujete i brinete o ljudima i stvarima. Kroz ulogu zaštitnika i roditelja vi postižete ispunjenje. Dakle, vi ste onaj tko se brine za ljude u vašem okruženju želeći učiniti sve što treba. Vi možete dovesti kući mnogo ranjenih životinja ili prijatelja kojima treba pomoć. Prirodno ste domaćinski nastrojeni. Hrana, kuhinja i djeca su kanali kroz koje se možete lijepo izraziti.

Vi svoje samoizražavanje oblikujete po vašoj majci. Nekoliko godina bili ste vrlo ovisni o njoj. Možda i dalje jeste. Vi ste vrlo obiteljski orijentirani. Unutar ovog perioda imate mogućnosti za promjene. Međutim, vi ste onaj tko treba izvršiti ove promjene. Ako želite poboljšati svoj život i život ljudi oko vas, onda je dobra ideja da iskoristite ove mogućnosti. Budite hrabri. Promjene mogu biti čudne i mogu vas malo i zaplašiti, ali većina promjena u ovom periodu će biti na bolje.

Trebali bi izaći iz svoje ljušture kako biste kročili putem prosperiteta i uspjeha. Ovo bi bio dobar trenutak da se oslobodite nekih svojih tvrdoglavih navika koje ograničavaju vaš osobni i profesionalni razvoj. Sve u svemu, predstojeći period obećava neke od solidnih razvojnih mogućnosti za Rakove. Za sada se klonite ishitrenih i nestrpljivih odluka, jer bi vam to iscrpilo energije, donijelo probleme i nespokojstvo. Također, ovo je period kada se savjetuje da pribjegavate vlastitim osobnim potrebama umjesto da razmišljate o drugima. Mislite malo i na sebe.

Vaš nemir je izazvan pretjeranom subjektivnošću. Ne uvlačite se u svoj oklop i promatrajte okolinu oko sebe. Uvidjet ćete, ako želite, da i mnogi oko vas imaju probleme, da niste vi jedinstveni slučaj na svijetu. Ne gubite volju, jer vam je ona potrebna čak i kada vam okolnosti idu na ruku, kada ne morate plivati uzvodno.

atma.hr – 52
Horoskop mjesec po mjesec:

Rak srpanj/jul 2023: Stvari se počinju okretati na vašu vodenicu, a nove prilike su sve veće i mnogo interesantnije za vas i trebali bi ih iskoristiti. Ovog mjeseca imate u sebi mnogo energije koja vas ohrabruje da djelujete u najboljem pravcu. Da biste to uradili, ne sumnjajte u sebe i svoje sposobnosti, već imajte povjerenja u svoje mogućnosti i svoje kvalitete.

Nemojte se više plašiti da nećete ispuniti svoje ambicije. Ako želite napredovati, trebate se osloboditi svega onoga što vas sprječava u tome. Svojim djelovanjem imate osjećaj da postojite. Vaš partner vas podržava u vašim inicijativama, čak i onima najhrabrijim. Tako i u ljubavi postajete zahtjevniji, očekujete nekakav dokaz ljubavi i to ne bilo kakav.

Ako ste sami, vaš šarm privlači karizmatičnu osobu koja je spremna da vas zavede. Da bi sve bilo kako treba, slušajte svoju intuiciju. Ako vam treba ohrabrenje, pitajte prijatelje za savjet. U sferi posla, mir i samopouzdanje su se u potpunosti vratili, a vi ponovo otkrivate radost obavljanja svog posla. U kontaktu ste s ljudima koji vas vole, vaš svakodnevni život je opušteniji. Ako slučajno naiđete na neke poteškoću, rješenje nalazite bez previše muke. U slučaju nekih nedoumica, potražite podršku onih u koje imate potpuno povjerenje.

Rak kolovoz/avgust 2023: Postepeno postajete svjesni svojih mogućnosti, a vaši talenti bivaju otkriveni od drugih ljudi. Sreća za vas čini stvari kako treba i u pravo vrijeme. Pojavljuju vam se mogućnosti da svoj život obogatite blagostanjem i udobnošću, a u tome vam pomažu i vaši najmiliji. Vaši projekti su podržani i od ljudi koji imaju moć da ih ostvare. Iako sve ide najbolje, nešto vas tjera da brinete uzalud i da se pitate gdje je ustvari problem.

Budite sigurni u sebe i da nikakva loša iznenađenja neće doći. Sve je u redu. Vi zračite svjetlošću koja privlači pažnju drugih, a to djeluje na vaše želje koje postaju sve zahtjevnije. Ovog mjeseca ne želite se zadovoljiti malim, već želite samo ono najbolje. Vašem partneru može trebati dosta vremena da sve shvati i možda će partner poželjeti da preuzme inicijativu.

Da ne biste bili razočarani, jasno mu navedite što želite. Ako ste sami, netko koga poznajete može vas iznenaditi pokušavajući da vas zavede. Da bi ta osoba ispunila vaša očekivanja, ili da biste izbjegli nesporazume, nemojte pričati o svemu i svačemu, već pažljivo odaberite teme za razgovor. Ako ste na odmoru, iako vas atmosfera potiče da se odmorite, ne možete se u potpunosti opustiti, jer razmišljate o povratku na posao.

S financijske strane, novac dolazi, a vi ne gledate na troškove. Iako to možete priuštiti, možda je bolje odložiti skupe kupovine. Zadovoljstvo vaših želja leži u vašoj sposobnosti da jasno izrazite ono što želite i da to bude u pravo vrijeme.

atma.hr – 52
Rak rujan/septembar 2023: Vaša karijera kreće u pravom smjeru, ali ne brinite ako to ide malo sporije. Umjesto da žalite za lošom sudbinom, iskoristite je da ojačate veze koje ste stvorili.

Razmislite o svemu što vam se nudi u zadnje vrijeme. Nemojte se predavati ako nešto ne krene kako želite. Nemojte čekati da se stvari same vrate u normalu, već djelujte. Venera vas potiče da se pokažete i da vas u tome ne ometaju vaši osjećaji.

U ničemu ne pretjerujte i budite ono što jeste. Ovog mjeseca ćete morati napraviti izbor i to onaj pravi. Da biste to uradili, pronađite svoje vrijednosti i posebno budite realni u svemu. Budite oprezniji nego inače i uvjerite se da niste ništa zaboravili. Pažljivo pratite svoje planove i ne odlažite ništa za kasnije.

Dok radite, uvjerite se da ljudi razumiju što govorite. Trebate biti jasni i konkretni. Možda će vam netko prebacivati da ste veliki perfekcionist, ali ne obraćajte pažnju na to. Ne dozvolite da vam neke stvari izmaknu zbog nepažnje.

Rak listopad/oktobar 2023: Imate osjećaj da stvari tapkaju u mjestu više nego što je normalno. Ljudi s kojima radite sporo ispunjavaju svoje obaveze i oklijevaju iz vama nejasnih razloga. Od sredine mjeseca stvari počinju dolaziti na svoje mesto. Budite strpljivi, čak i ako mislite da trebate ubrzati stvari. U ljubavi, mogući su nesporazumi. Iako su osjećaji tu, tu su i kritike. Nemojte tražiti previše od partnera, ne može on sve sam, morate i vi sudjelovati.

Ako ste sami, moguća je veza sa šarmantnom osobom. Da bi sve bilo dobro, ne slušajte one koji vam zavide. Umjesto toga, pratite svoje misli i intuiciju.

Ne gubite vrijeme čekajući što će drugi uraditi i reći, već preuzmite inicijativu. Tako ćete nadoknaditi eventualno kašnjenje u nečemu. Kada su financije u pitanju, ne gledate koliko trošite, tako da budite razumniji.

atma.hr – 52
Rak studeni/novembar 2023: Ovog mjeseca upoznajete ljude koji imaju moć da vam pomognu. Neke osobe će vam ponuditi podršku u realizaciji vaših projekata, a drugi će vam dati sjajne ideje koje možete iskoristiti u svoju korist na najbolji način za vas. Polako ali sigurno grabite naprijed. Ako dođe do problema, gledajte ih kao na izazove s kojima ste savršeno sposobni da se suočite. Možda ćete imati osećaj da ste neshvaćeni ili odbačeni, što bi moglo izazvati kod vas probleme u vašim vezama.

Vaša veza će biti ugodna ako smirite svoje emocije. Imate osjećaj da radite puno posla, ali da nemate mnogo koristi od toga. Prije nego što donesete bilo kakvu odluku na temelju ovog dojma, osvrnite se i razmislite o svemu. Nemojte biti uznemireni već se usudite preuzeti inicijativu.

A kada okolnosti to nalažu, donosite prave odluke. Ako nekome budu smetali vaši uspjesi, ne obraćajte pažnju na njih već nastavite vašim putem. Financijski ste ovog mjeseca dosta razumniji u potrošnji, jer se držite svog budžeta.

Rak prosinac/decembar 2023: Ako je bilo nekih zastoja koji su vas sputavali, oni sada polako nestaju. Zahvaljujući kozmičkim energijama vi napredujete s neobičnom odlučnošću. Osjećate potrebu da ostvarite sve svoje ambicije, kao i da prihvatite ono što vam je dato. U potpunosti dobivate podršku moćnih osoba.

Imate sve preduvjete da uspijete, ali ćete možda morati da se borite protiv samog sebe i vaših nepotrebnih sumnji. Tako da, ovog mjeseca, vaš uspjeh leži u vašoj sposobnosti da ne dovodite u pitanje ono što ste rekli ili uradili. Venera vam obećava jake veze koje su temeljene na iskrenim osjećajima. Ipak, zbog hladnoće Merkura možete da mislite da drugi nisu toliko posvećeni kao vi, ali to je samo vaš osobni dojam.

Nemojte stvarati tenziju za svaku sitnicu. Ako želite godinu završiti mirno, zaboravite na sve one stvari koje vas živciraju. Ako ste sami, možete upoznati ljude koji vam odgovaraju, ali da bi sve teklo kako treba, nemojte odmah tražiti dokaz o privrženosti, već budite strpljivi. Ovog mjeseca stekli su se svi uvjeti da ostvarite svoje težnje, a i sreća vam se smiješi. Ljudi će vam pomagati sa radošću.

Ne sumnjajte u svoje sposobnosti i vještine i ne odustajte kod prve prepreke. Vjerujte sebi i iskoristite šansu koja dolazi pred vas. Imat ćete dovoljno vremena da se organizirate i razmislite o svemu. Kada su financije u pitanju, strah da ćete ostati bez novca može vas natjerati da smanjite svu potrošnju.

conopljanews.net