Akupresura je kompleksna medicinska tehnika. Akupunktura i akupresura, već tisuću godina pomažu ljudima da se riješe zdravstvenih problema. Ukratko, logika je u tome da je svaki organ našeg tijela izravno, pomoću energetskih kanala, povezan s određenim točkama na tijelu, prenosi uspesnazena.com.

300×250 centar text-39

Zato, ako želite poboljšati rad nekih unutarnjih organa, potrebno je samo pronaći njihovu određenu točku, i regularno je masirati. U ovom članku pričat ćemo o točkama čija će stimulacija pomoći da smršavite. Tisućljetna provjerena praksa!

Ako se budete pridržavali ove rutine, vaš metabolizam će postati brži. Kao rezultat toga, postat ćete mnogo energičniji tijekom dana, a suvišna masnoća počet će se polako eliminirati te se prekida i njezina akumulacija. Počet ćete kontrolirati svoj apetit i stvorit potpuno nov, zdrav način pogleda na život.

Točke na tijelu koje će vas osloboditi suvišnih kilograma:

1. Točka na uhu

image-(1)

Masiranje ove točke osigurava ubrzanje metabolizma, što doprinosi gubljenju na težini u svim dijelovima tijela.

Treba je masirati palcem u trajanju 3 minute tri puta dnevno, s istim pritiskom na uho.

Nakon masaže primijetit ćete kao da u vašem tijelu ima više energije. Također, uklanja neugodne simptome umora ruku, nogu, ramena i stopala.

300×250 centar text-39

2. Točka na licu

image-1

Ova točka se nalazi točno između nosa i gornje usne.

Potrebno ju je stimulirati dva puta dnevno, po 5 minuta.

Takva masaža pomaže kontroliranju osjećaja gladi i nervoze.

Ako se prejedate za vrijeme stresa, ova vježba je posebno dobra je za vas!

300×250 centar text-39

3. Točka na ruci

image-3

Ovo je ključna točka na tijelu, kroz koju prolaze svi meridijani vaš unutarnje energije.

Masirajući je, oslobađate tijelo od viška tjelesne topline i doprinosite poboljšanju rada crijeva.

Masirajte ovu točku u toku jednog minuta 2-3 puta dnevno.

300×250 centar text-39

4. Točka na nozi

image-2

Ova točka je najkorištenija u akupunkturi. Zove se Zu San Li. Ona, ne samo da poboljšava probavu, već pomaže i u suzbijanju upalnih procesa u cijelom tijelu. Zovu je točkom dugovječnosti ili točkom protiv stotinu bolesti. Ona se nalazi ispod čašice koljena.

Da biste je pronašli, pokrijte koljeno dlanom iste ruke. Točka se nalazi između završetaka malog i prstenjaka, u vidu manjeg udubljenja između kostiju. Svakodnevna masaža točke Zu San Li u večernjim satima pogodna je za gubitak težine – kažu i do 400-500 grama tjedno.

300×250 centar text-39

Masirajte je 9 puta kružnim pokretima u smjeru kazaljke na satu na svakoj nozi, naizmjenično (9 puta na jednoj, pa 9 puta na drugoj). I tako 10 minuta, ukupno (po 5 minuta na svakoj nozi). Ali, nemojte masirati izravno prije spavanja, da ne biste izazvali nesanicu. Kod pritiska na ovu točku treba osjetiti blagu nelagodu, čak i lak bol, inače nećete postići željeni efekt.

uspesnazena.com

SHATAVARI

AYURVEDA - SHATAVARI BILJNI PRAH

Održava hormonalnu ravnotežu, liječi ženske tegobe, seksualne poremećaje, pomlađuje organizam.

U ajurvedskim tekstovima ova vrijedna biljka preporučuje se za liječenje želučanih, probavnih i živčanih bolesti te brojnih ženskih tegoba.

Šatavari je uistinu dar ženama.

Pakiranje: 100 gr

Cijena: 129 kn - Kupi ovdje

Podudarni sadržaj

Prethodna objavaKako volimo?
Slijedeća objava“Samo lud čovjek misli svojom glavom!” – Mudrost indijanskog poglavice za sva vremena
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here