Anđeli i Arhanđeli – pomoć s nebeskih visina

0
3488
Responsive text-52 horizontalMnoge od nas od malena su učili poznatu molitvu Anđele čuvaru mili. Odrastanjem i sve jačim fokusom na materijalni svijet koji nas okružuje, ostavili smo anđele iz nas, kao bića iz bajki za djecu koje su nam pričale naše bake.

Međutim, tko su doista anđeli, kako nam oni pomažu?

160×600 text-45 desno

Riječ Anđeo korijen vuče iz grčkog jezika, što u prijevodu znači  “poslanik, vjesnik”. Anđele možemo okarakterizirati kao vječna bića prisutna u mnogim religijama, čija je dužnost služiti Bogu, ali i nama ljudima kada ih zamolimo u svim teškoćama na našem životnom putu. Među svim stvorenim bićima anđeli su najbliži Bogu. Ne pripadaju našem prostoru i vremenu, ali mogu djelovati u našoj stvarnosti.Anđeli nemaju tijelo, oni su duhovna bića, te  uvijek djeluju u skladu s Božjom voljom. Nama ljudima pružaju pomoć samo kada ih zamolimo. Anđeli poštuju slobodu izbora, poštuju našu slobodnu volju i nikada neće raditi kontra naše slobode,  osim u slučaju kada nam prijeti smrtna opasnost, a još nije vrijeme da napustimo ovaj realitet.

Njihova glavna zadaća je slavljenje Boga, ali i prenošenje poruka nama ljudima. Postoji hijerarhija anđela koji su prema ulogama zaduženi za određene zadatke.

Prema kršćanskoj tradiciji, hijerarhija anđela prvi put je objavljena u pisanim djelima Pseudo-Dionizija Areopagita, teologa iz 5. Stoljeća. On ih je podijelio u devet redova. Svaki red anđela sastoji se od tri kora. Po ovoj podjeli, Anđeli su hijerarhijski najniža, a Kerubini najviša bića.

U prvi kor spadaju Serafini, Kerubini i Prijestolja. Oni neprestano borave u Božjoj prisutnosti te neprestano izgaraju od božanske ljubavi. Simbol su Božjeg jedinstva i njegove moći.

Drugi red anđela čine Gospodstva, Vlasti i Moći. Oni upravljaju materijalnim svijetom. Gospodstva određuju što treba činiti, Vlasti daju vlast za izvršavanje, a Moći određuju kako naređeno treba biti izvršeno. Moći također uklanjaju sve zapreke.

U Treći, najniži red ubrajamo Poglavarstva, koja predvode izvršavanje onoga što je naloženo po višim korovima. Arhanđeli djeluju na većem, globalnom planu. Biblija nas uči da postoje tri glavna Arhanđela, Mihael, Gabrijel i Rafael, međutim u neizmjernom Božjem Prisustvu postoji niz drugih Arhanđela, svaki sa svojom posebnom svrhom i zadaćom. Anđeli pomažu u svakodnevnim stvarima. Anđeli čuvari pripadaju najnižem koru i oni su ti koji nas stalno prate i čuvaju.

Responsive text-61Kako najlakše shvatiti i prihvatiti pomoć anđela?

Anđeli su naši nebeski pomagači, oni nas ljube upravo kakvi jesmo. Važno je napomenuti da nas ne osuđuju i da se ne udaljavaju od nas kada smo više ili manje dobri. Oni su ti koji nas uvijek vraćaju na pravi put ako tako odlučimo, i zato zahvalimo im na svoj pruženoj pomoći, obratimo pozornost na njihovu bezuvjetnu ljubav kako bismo živjeli bolje sutra!

Vedran Zubović

OSHO ZEN

OSHO ZEN TAROT!

Transcendentalna igra Zena

Kada nam se život čini pun neizvjesnosti i nesigurnosti, mi počinjemo tražiti izvor inspiracije: Što će se dogoditi u budućnosti? Što je sa mojim zdravljem, sa mojom djecom? Što će se dogoditi ako se odlučim za ovo, a ne za ono? Na taj se način koristio tradicionalni tarot, kako bi zadovoljio želju za poznavanjem prošlosti i budućnosti.

Komplet sadrži 79 karata i priručnik za slaganje karata i interpretaciju.

Cijena: 225 kn - Kupi ovdje

PODIJELI
Prethodna objavaKoje su vam boje oči? Otkrijte što to govori o vama – Nama je pogodilo!
Slijedeća objavaMolim vas, samo me ostavite na miru: Odavno od nikoga ništa ne tražim!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here