Ulazimo u novu godinu s retrogradnim Merkurom pa se od nas očekuje samodisciplina, čvrstina i spremnost da se bez panike nosimo s teškim situacijama. 2023. godina počinje s retrogradnim Merkurom, a isto tako se i završava. Važno je da budete efikasni, ali i da se ne opteretite poslom.

atma.hr – 52
Astrolozi otkrivaju koja su najvažnija kretanja planeta u 2023. godini:

1. Četiri retrogradna Merkura u 2023. godini

Retrogradni Merkur je aspekt koji je najviše na “lošem glasu”. Planovi se ruše, sporazumi se otkazuju, sve ispada iz ruke – astrolozi ističu da u ovim periodima imamo osjećaj kao da se sve okrenulo naopako.

Stvari koje smo planirali i zacrtali u svojoj glavi mogu se okrenuti u potpuno drugačijem smjeru. U 2023. bit će četiri perioda kada možete kriviti ovaj mali i okretni planet za sve svoje nevolje.

Kada nas sve očekuje retrogradni Merkur u 2023. godini:

Od 29.12.2022. – 18.1.2023. u znaku Jarca

Ulazimo u novu godinu s retrogradnim Merkurom pa se od nas očekuje samodisciplina, čvrstina i spremnost da se bez panike nosimo s teškim situacijama. Potrebno je biti uporan i ne dati se isprovocirati. Mogu vam se ponuditi laka rješenja za probleme koji se mogu pretvoriti u još veće nevolje.

21.4. – 14.5. u zemljanom znaku Bika

Retrogradni Merkur u proljeće će biti obilježen znakom Bika. Oni koji su rođeni pod ovim sazviježđem u ovom periodu trebaju biti posebno oprezni s novcem. Također, važno je da budete pažljivi u romantičnim vezama pa napravite balans između uma i srca, nemojte pustiti da vas isključivo impulzivne emocije vode.

atma.hr – 52
23.8. – 15.9. u zemljanom znaku Djevice

Kraj ljeta i početak jeseni obilježit će retrogradni Merkur u Djevici. Važno je da budete dosljedni svojim ciljevima i pažljivo saberete misli. Pažljivo pogledajte detalje i posvetite vrijeme malim stvarima. Razmotrite svaki korak kako vam planovi ne bi propali.

13.12. – 1.1.2024. u vatrenom znaku Strijelca

Pošto 2023. godina počinje s retrogradnim Merkurom, isto tako se i završava. Prvo će se planet komunikacije kretati kroz Strijelca, a zatim kroz Jarca. Važno je da budete efikasni, ali i da se ne opteretite poslom. Potrebni su vam i zabava i odmor kako biste napunili baterije i krenuli u nove pobjede.

2. Retrogradna Venera – od 23.7. do 4.9.

Venera, planet ljubavi i ljepote nije često retrogradna, ona kreće unazad otprilike jednom u godinu i pol. Ali u ovom stanju ostaje četrdeset dana, što će se posebno odraziti na ljubav i novac.

Pošto Venera favorizira romantične i financijske poslove, njen retrogradni tok može ometati uspjeh u ovom području. Važno je da budete fokusirani na rješenja i izbjegnete iluziju. Možete izbjeći sve izazove, ako napravite dobru strategiju i aktivirate se.

atma.hr – 52
3. Konjunkcija Jupitera i Venere – od 25.2. do 8.3.

Pozitivan aspekt koji donosi divan spoj dva magična i sretna planeta. Jupiter simbolizira veliku radost, a Venera je ljubav “koja kuca na vrata”.

Kada su Jupiter i Venera u paru, očekujte optimistične vijesti i pozitivne pomake u svim područjima života.

4. Mars u opoziciji s Plutonom

Opozicija ovih planeta će se dogoditi u svibnju/maju. Astrolozi tumače borbu dva ratoborna planeta tako što je sada važno da se podsjetimo lekcija koje smo naučili u prošlosti.

Sve što svatko može uraditi je da teži povećanju svijesti i prosperitetu, te da nikome ne nanese štetu.

banner za knjige UNIVERZUM TI CUVA LEDA

5. Prelazak Jupitera iz Ovna u Bika 16.5.

Planet blagostanja i osnaživanja će se kretati u znaku Ovna, snažnog i vatrenog znaka. Zatim Jupiter prelazi u Bika, što predstavlja konekciju blagostanja i prosperiteta.

Aspekt je povoljan za popravljanje financijske situacije, materijalno bogatstvo, razvoj karijere i sklapanje ozbiljnih romantičnih poznanstava. U ovom periodu je važno da obratite pažnju na prehranu i da ne pretjerujete s konzumiranjem kaloričnih namirnica.

6. Saturn u Ribama

Jeste li znali da se Saturn kreće najsporije od svih? Tako će prvi put poslije dvije i pol godine promijeniti znak pa će od 7. ožujka/marta ući u sazviježđe Riba.

Saturn u ovom položaju može otkriti sve tajne. Mnoge stvari mogu isplivati na površinu, a iako je istina ponekad teška, ona može biti i ljekovita i pojačati svijest o nečemu.

atma.hr – 52
7. Četiri pomrčine u 2023. godini

Pomrčina Sunca u Ovnu 20.4.

Moguće je da ćete biti impulzivni, ali ako iskoristite znanje, budete informirani i otvoreni, stvari se mogu poboljšati.

Pomrčina Mjeseca u Škorpionu 5.5.

Sve tajno tijekom ovog perioda bit će aktivno i izlazi na vidjelo. Najvjerojatnije će vas preplaviti pomiješani osjećaji i bezrazložna čežnja. Slušajte svoju intuiciju, ali joj nemojte potpuno vjerovati.

Možda će vam ona reći da ograničite komunikaciju s nepouzdanim partnerom koji se samo igra vašim osjećajima. Čuvajte se manipulativnih taktika i budite pažljiviji i nježniji prema sebi.

banner za knjige OSHO ZEN TAROT

Pomrčina Sunca u Vagi 14.10.

Pokušajte da se ne zaglavite u životnim dilemama i opustite se što je više moguće.

Lagani odmor ili dovođenje kuće i posla u red, pomoći će da dođete u ravnotežu. Sve je na svom mjestu!

Pomrčina Mjeseca u Biku 28.10.

Slušajte svoju intuiciju i unutrašnji glas. Venera u znaku Bika, favorizirat će vas i u ljubavnim i u financijskim poslovima – ako budete djelovali po pozivu svog srca i obratite pažnju na znakove koje će vaša podsvijest slati.

Odličan trenutak za sport, spa tretmane i nove ljubavi.

sensa.mondo