Foto: pixabay.com

Za vrijeme retrogradnog Neptuna u svom vladajućem znaku Riba, iskusit ćemo najdublji i najpotpuniji izraz Neptunove energije. Na osobnoj razini, mogli bismo primijetiti da se problemi s kojima smo se suočavali u prosincu/decembru 2022. vraćaju na neki način. Možda ćemo biti prisiljeni suočiti se sa stvarima, vidjeti pravu istinu i pozabaviti se onim što smo pokušavali zaobići. Retrogradni Neptun ponekad može biti poput skidanja ružičastih naočala i sagledavanja realnosti onoga što vas okružuje. Može donijeti buđenja i otkriti istinu. No iako ovo može biti izazovno, vjerujte da ste spremni suočiti se s tim!

atma.hr – 52
Neptun putuje retrogradno od 30. lipnja/juna do 6. prosinca/decembra 2023., u znaku Riba. Neptun je vladar vode, duhovnosti, intuicije, kreativnosti, iluzija, prijevara, snova, umjetnosti, fantazije, zabave i tvari koje mijenjaju um. Kad god je Neptunova energija jaka, ona baca veo, što ponekad može stvoriti maglu ili zbunjenost. Neptun to čini jer želi da gledamo izvan našeg vanjskog svijeta i da se pomaknemo u naš unutarnji svijet kako bi dobili vodstvo. Kada je vanjski svijet maglovit, Neptun nas podsjeća da je jedino mjesto na koje možemo gledati unutra.

Međutim, kada Neptun krene retrogradno, veo se podiže i suočavamo se s istinom. Iluzije se mogu srušiti, a prijevare razotkriti. Retrogradni Neptun može otkriti neistine ili stvari koje možda nismo htjeli vidjeti.

Ako smo koristili bilo kakve poroke da pobjegnemo od stvarnosti ili zaobiđemo svoju istinu, retrogradni Neptun može biti vrijeme kada se trebamo probuditi i suočiti sa stvarima.

Ovaj određeni ciklus retrogradnog Neptuna će nas voditi da se osvrnemo na događaje od 4.12. 2022. da vidimo trebamo li na stvari gledati sa zdravom dozom realnosti. Možda ćemo morati skinuti ružičaste naočale i suočiti se s istinom.

Kako je Neptun retrogradan u svom vladajućem znaku Riba, iskusit ćemo najdublji i najpotpuniji izraz Neptunove energije. Na osobnoj razini, mogli bismo primijetiti da se problemi s kojima smo se suočavali u prosincu/decembru 2022. vraćaju na neki način.

Kao planet kreativnosti, mašte i snova, retrogradni Neptun ponekad može stvoriti kreativne blokove, ali to je samo u pokušaju ponovnog rođenja naše kreativne vizije. Iako se možemo osjećati sputanim ili zaglavljenim kada su u pitanju bilo koji kreativni projekti na kojima radimo, jednom kada Neptun krene direktno, možemo doživjeti nova kreativna nadahnuća i ideje koje naš rad mogu podići na višu razinu. Ako se osjećate kreativno blokirani, slavite što se sprema ponovno rođenje.

atma.hr – 52
Također biste mogli iskoristiti ovo vrijeme za odmor od kreativnih projekata i više se usredotočiti na logistiku. Ponekad naši kreativni procesi trebaju kontrolni popis i plan, a ovo bi bilo dobro vrijeme da poradimo na tome.

Neptun je i planet duhovnosti pa dok putuje retrogradno, možemo se naći u situaciji da preispitujemo svoja duhovna uvjerenja i ono čega se držimo kao istinito. Možemo se naći skloni različitim ideologijama ili drugačijim načinima postojanja. Ako smo duhovno zaobilazili stvari u našim životima, retrogradni Neptun može iznijeti te probleme na površinu, vodeći nas da se s njima suočimo.

Lako je minimizirati stvari koje nam se događaju u nastojanju da budemo suosjećajni ili “veća osoba”, ali retrogradni Neptun je dobro vrijeme za razmišljanje i zauzimanje praktičnijeg, logičnijeg i pronicljivijeg pristupa situaciji. Retrogradni Neptun također može donijeti spoznaje o duhovnom putu koji ste slijedili i dovodi li vas do mira ili samo hrani vaš ego.

Neptun je također planet bezuvjetne ljubavi, ljubavi koja je izvan naših odnosa i koja je zauvijek povezana s dijelom naše duše. Ovo je ljubav koja jesmo i ljubav kojoj ćemo se vratiti. Mogli bismo to nazvati i Božanskom ljubavlju.

Dok Neptun putuje retrogradno, mogli bismo osjetiti izazov da prakticiramo ili pristupimo dijelu ove Božanske ljubavi i usmjerimo je prema sebi. Također se možemo naći kako plešemo na granici između prepoznavanja da smo svi ljubav i da zaslužujemo ljubav, postavljanja granica i ne dopuštanja da nas se iskorištava. Iako je bezuvjetna ljubav značajna duhovna praksa, ponekad moramo prakticirati ljubav izdaleka i ljubav kroz vlastite granice.

Neptun je planet bijega. Njegova bit je izgubiti se u filmu, pjesničkom djelu ili prenijeti u drugi svijet u fantastičnom romanu. Iako su sve te stvari prekrasne i imaju svoje mjesto, ako smo ih koristili da neprestano bježimo od suočavanja sa stvarima, retrogradni Neptun nas ponekad može vratiti u stvarnost.

atma.hr – 52
S podignutim Neptunovim velom, možda ćemo biti prisiljeni suočiti se sa stvarima, vidjeti pravu istinu i pozabaviti se onim što smo pokušavali zaobići. Neptun također vlada ovisnošću o supstancama koje mijenjaju um, tako da problemi s tim također mogu isplivati na površinu tijekom ovog retrogradnog razdoblja.

Kada Neptun putuje retrogradno, to je kao da dobijete pristup iza pozornice onome što se događa iza kulisa. Tamo možete vidjeti što je stvarno, a što nije. Dok Neptun putuje retrogradno, može podići veo, dopuštajući nam da vidimo istinu. Ako je netko varao, ili ako ste ignorirali istinu, Neptun vas može natjerati da se suočite s njom.

Retrogradni Neptun ponekad može biti poput skidanja ružičastih naočala i sagledavanja realnosti onoga što vas okružuje. Može donijeti buđenja i otkriti istinu. No iako ovo može biti izazovno, vjerujte da ste spremni suočiti se s tim!

ATMA/foreverconscious/Pripremila: Suzana Dulčić