Foto: pixabay.com

Lavovi bi u ovom periodu trebali donijeti i neke važne životne odluke. Nemojte biti dramatični niti pokušavajte privući pažnju, pritajite se i ne dozvolite emocijama da vam udare u glavu. Također, neki će Lavovi morati pronaći bolje rješenje za svoju karijeru. Neki od vas će možda morati promijeniti područje svog interesa. Braća i sestre i roditelji će vam biti velika podrška. Rujan/septembar i listopad/oktobar su najbolji mjeseci, a tada i partnerski odnosi mogu donijeti korist. Otkrijte u tekstu što vam zvijezde “pripremaju” do kraja godine na polju ljubavi, karijere, zdravlja, kao i korisne savjete astrologa što je dobro raditi, a što izbjegavati.

atma.hr – 52
Dinamični, moćni, impresivni, posesivni… Pošten i plemenit, poduzetan u pitanjima ljubavi i emocija. Lavovi su dosta erotični i imaju dovoljno ljubavnog iskustva.

Općenito

Ljubav je bila u proteklom periodu uzbudljiva i vrlo sretna, a taj trend će se nastaviti i dalje. Lav voli uspone i padove u svojoj ljubavi, što je ljubav više ekstremnija to im se više sviđa. Ne odgovara im obična zastarjela staromodna smirena sreća, ova druga im je mnogo interesantnija, ali Saturn će vas donekle smiriti. Predstojeći period će biti vrijeme za preuzimanje veće odgovornosti i bolje ćete raspolagati i odmjeravati svoju energiju. Ovo je ozbiljniji period orijentiran na posao.

Naravno, bit će tu i zabave, ali će vaš glavni fokus biti na poslu i karijeri. Najvažniji interesi u godini pred vama su komunikacija i intelektualni interes, djeca, kreativnost, zabavne i slobodne aktivnosti i ljubav.

Karijera je najviše u fokusu. Do listopada/oktobra vi krećete u nove ljubavne avanture. Na kraju godine ljubavna atmosfera je sretna ako uspijete napraviti neke kompromise za praznike. Vaše samopouzdanje je izuzetno visoko. Sada ste u stanju pomaknuti planine da biste postigli uspjeh. Imate prednost na svim poljima.

Vaša ekspanzija je na dobrom putu, zato budite pametni da ne prisiljavate događaje ili ljude da rade isključivo za vas da bi vi dobili ono što želite. Oslobođeni ste težine Saturna, njegove hladnoće i njegove tmine. Da vas izazove, motivira vas Mars, koji vas tjera da donosite odluke.

Međutim, izbjegavajte pretjerano intenzivne sportove. Ne zaboravite se opustiti da biste smirili svoju hiperaktivnost. Joga, šetnja na otvorenom i malo odmora da ne radite ništa, također bi vam donijela dobro. Čim postignete svoj cilj, budite zadovoljni i uživajte u njemu umjesto da se zahuktavate bez razloga kako biste dobili još više od ovoga što sada imate. Ovo će vas spriječiti da stvorite neka nepotrebna neprijateljstva s ljudima iz vaše okoline.

Bit će lijepih stvari u vašim ljubavnim i bračnim odnosima. Možda ćete se morati držati podalje od ljudi koji su ljubomorni na vaš napredak u životu i na sve što ste stvorili, a posebno se trebate čuvati lažnih prijatelja. U ovom periodu možete proširiti svoj društveni krug i posvetiti se radu za dobrobit društva oko vas. Mogli biste uspostaviti još bolji odnos s kolegama i vašim pretpostavljenima na radnom mjestu. Čuvajte se ulaganja velike vrijednosti u svoje poslovanje, mogli bi biti prevareni.

Mogli bi imati više izvora prihoda i stoga bi mogli voditi sretan i zadovoljan život. Zdravlju članova obitelji potrebna je najveća briga u idućem periodu.

atma.hr – 52
Lavovi bi u ovom periodu trebali donijeti i neke važne životne odluke. Nemojte biti dramatični niti pokušavajte privući pažnju, pritajite se i ne dozvolite emocijama da vam udare u glavu. Također, neki će Lavovi morati pronaći bolje rješenje za svoju karijeru. Neki od vas će možda morati promijeniti područje svog interesa. Braća i sestre i roditelji će vam biti velika podrška. Vodit će brigu o vama i bit će spremni za svaku suradnju. Vaši roditelji i djeca donijet će radost u vašu obitelj.

Neki imovinski sporovi donijet će vam povoljne rezultate. Neki Lavovi mogu steći imovinu i financijsku dobit putem nasljedstva. Ovaj period nagovještava neka putovanja iz zadovoljstva i dobiti za Lavove. Jupiter vas može odvesti na neka daleka putovanja, možda na neko hodočašće za vaš duhovni razvoj. Sva putovanja bi vam donijela dobitke u financijama, znanju i iskustvu. Moći ćete steći nova osobna i profesionalna poznanstva tijekom ovih putovanja i ona bi imala dugoročni utjecaj na vašu budućnost.

Budite prilično oprezni kada su u pitanju kupoprodajne djelatnosti. Rukovanje nekretninama može vas dovesti u nevolje pa zato dobro pazite. Ako želite kupiti staru nekretninu, obavezno se raspitajte o svemu, da ne biste kasnije imali probleme. Sačekajte kraj godine, tada će situacija biti bolja.

Budite uslužni prema siromašnima cijelim svojim srcem. Donirajte svoj novac i materijalna sredstva u dobrotvorne svrhe. Pridržavajte se povremeno posta koji bi vas duhovno uzdigao i očistio tijelo. Ovo je period izazova, budite hrabri i vodite pametno svoje bitke. Ne počivajte na lovorikama, morate braniti svoj položaj u osobnom i profesionalnom životu.

Ljubav

Venera i Mars vas vode ka radikalnim promjenama u ljubavi ili braku. Od sredine godine stvari u braku ili vezi doživjet će mnogo ugodnih obrta koji čine vaš život toplijim i lakšim. To bi vas još više približilo vašem partneru ili supružniku.

U posljednjem kvartalu godine, imali biste mnogo lijepih putovanja sa svojim partnerom. Godina bi se završila sretno s ugodnom atmosferom koja prevladava u vašem ljubavnom životu ili braku. Neki Lavovi će vidjeti velike promjene u njihovoj ljubavi ili braku.

Budite strpljivi i odani svom partneru, posjećujte razna mjesta. Može doći do povremenih nesporazuma s partnerom zbog kojih bi vaša ljubav ili brak mogli trpjeti.

Nemojte se držati svog rutinskog života, to bi vašu ljubav ili brak učinilo dosadnim, umjesto toga zajedno idite gdje vam padne na pamet. Pronađite nove puteve za svoju romansu i ljubav.

Vaši osjećaji trebaju se pravilno kanalizirati kako bi vaša ljubav cvjetala. Poznato je da Lavovi vole i žele dominirati nad svojim partnerima. Trebate dati svom partneru slobodu. Klonite se bilo kakvih rasprava ili nesporazuma, slušajte svog partnera, ovo može riješiti bezbroj problema. Nedostatak komunikacije može smetati vašoj vezi, budite samouvjereni i osvojite partnera svojom pameću i šarmom.

Lavovi će ove godine vjerojatno dati prednost financijama i karijeri u odnosu na ljubav ili brak. Trebate biti sigurni da vaš partner to shvaća na pravi način, kako ne bi bilo problema i nesuglasica. Provedite izvjesno vrijeme sa svojim partnerom ili supružnikom, posebno na putovanjima. Neke sentimentalne veze Lavova mogu biti nejasne. Bit će to izazov za vas da u potpunosti promijenite svoj pogled na ljubav, sliku o sebi i način na koji provodite slobodno vrijeme.

Ako ste u ljubavnoj vezi, ona će vremenom morati proći test ozbiljnosti. Idealni mjeseci za brak su kolovoz/avgust i rujan/septembar, a ako niste u ljubavnoj vezi, malo je vjerojatno da će vam ovaj period donijeti bilo kakvu idilu. Morat ćete biti razboritiji kada upoznajete nove osobe, da ne bi nastala neka konfuzija.

atma.hr – 52
Karijera, posao i novac

Prihvatite sve ono što dolazi pred vas i hrabro idite naprijed, ali nemojte forsirati stvari bez prijeke potrebe. Ovaj period je povoljan za karijerni aspekt Lavova. Moći ćete obavljati svoje dužnosti bolje nego ikada ranije. Ovo nije period da idete prečicom i da skrenete s glavnog puta, već se držite svog položaja i pravca.

Čuvajte se nevolja i svih vrsta kašnjenja na svom radnom mjestu, tada ne bi bilo negativnih utjecaja na vas. Mogu se pojaviti neki nesporazumi s kolegama i šefovima, tako da vam se savjetuje da budete oprezni u rješavanju nekih kompliciranih situacija. Zdravstveni uvjeti mogu ometati vaš radni učinak, zato nemojte dozvoliti da stres i naprezanje pokvare vaše planove.

Do kraja godine očekujte neke velike promjene u profesionalnom polju. Iako vam se sreća osmjehuje u financijskom smislu, trebali bi usvojiti prilično oprezne ili konzervativne strategije.

Novac neće pasti s neba ili od nekog dobitka na lotu, već isključivo kroz naporan rad, produktivnost i inventivnost. Iako nemate razloga da budete stisnuti kada je novac u pitanju, ipak morate pažljivo i pametno upravljati svojim budžetom prihoda i rashoda. Nema razloga za velike promjene u vašem poslu, ali način na koji to radite morat će biti profesionalniji.

Mogli biste se riješiti dugova i kredita kako godina bude odmicala. Jupiter osigurava dobre ekonomske rezultate s vaše strane. Troškovi zbog dobrog razuma će također doći za vas. Lavovi su spremni kupovati skupe stvari visoke vrijednosti i također ulažu u ogromne investicije. Neke veze iz inozemstva bi vam donijele dobre financije, a višestruki izvori prihoda su u opticaju. Vaša 2. kuća financija nema nikakve velike planetarne uključenosti i stoga bi vaše financije bile prilično stabilne. Ne bi bilo većih problema, samo se klonite svih vrsta dugova i kredita.

Novac koji vam se dugo duguje sada bi vam mogao biti vraćen. Također, u izgledu vam je povećanje vaše plaće ako se bavite nekom vrstom usluga pa čak i ako biste se upustili u privatni posao, to bi vam donijelo dobre prihode.

Investicije napravljene u prošlim godinama također mogu donijeti dobre povrate. Kako se godina završava, vaše financije će biti stabilne, ako se držite svog budžeta i izbjegavate neke vrste popustljivosti. Imate priliku da povećate protok novca kroz posao koji radite. Rujan/septembar i listopad/oktobar su najbolji mjeseci, a tada i partnerski odnosi mogu donijeti korist.

atma.hr – 52
Zdravlje

Ovaj period garantira dobro zdravlje za Lava. Saturn bi vas oslobodio zdravstvenih problema koji vas proganjaju već neko vrijeme. Mars bi vam dao energiju da vas motivira i održi dobro raspoloženje. Ali onda se savjetuje da ne pretjerujete sa stvarima, posebno teškim fizičkim aktivnostima. Umirite svoje živce i povremeno se opustite. Razne aktivnosti na otvorenom bi vam koristile tijekom ovog perioda.

Lavovi s kroničnim problemima posebno moraju biti oprezni. Pazite što unosite i što radite. Pokušajte napraviti velike promjene u načinu života koje bi bile od ključnog značaja za dobro zdravlje. Ne dozvolite da vas mentalni stres iscrpi. Dobra mentalna ravnoteža bi vas blagoslovila dobrim zdravljem, ne dozvolite da vam emocije gospodare.

Nema većih planetarnih položaja koji bi negativno utjecali na opće zdravlje i dobrobit Lava. Kako godina bude odmicala, razine energije i vitalnosti bi se povećavali uz pomoć planeta u okolini. Lavovima se savjetuje da se ne opterećuju previše fizički i mentalno što bi moglo negativno utjecati na njihovo zdravlje.

Jedite svježe proizvode umjesto da uživate u prerađenoj i začinjenoj hrani. Povremeno pravite pauze koje bi vam pružile mir, a pomažu vam i duhovne potrage.

Lavovi mogu osjećati periodične napade depresije kada se osjećaju besposleno ili zanemareno, tako da poboljšajte svoj život tako što ćete biti praktični. Ostanite na pravom putu i odustanite od loših navika poput pušenja i pijenja koje su štetne za vaše dugoročno zdravlje. Trebate biti oprezni, voditi zdrav i odgovarajući način života i pravilno se informirati o svom općem zdravstvenom stanju.

atma.hr – 52
Žene

Druga polovica godine bit će puna akcije, imat ćete pune ruke posla. Neudate Lavice bi mogle pronaći partnera u ljubavi i/ili stupiti u brak.

Saturn može donijeti neke probleme u ljubavi ili braku. Generalno gledano, ovo je povoljan period za žene Lavice. Za one koji su uključeni u vezu, učinit ćete sve da iznenadite svog partnera u bilo kojem trenutku.

Vaše ponašanje će biti prilično umiljato, ponašat ćete se kao mačka. Fokusirat ćete se na trenutke nježnosti i zagrljaja, posebno pred kraj godine. Ako dozvolite da se vodite svojim željama i maštom, nećete imati problema u svom romantičnom odnosu.

Pobrinut ćete se da svog partnera odvedete na sedmo nebo. U profesionalnom poslovnom životu, imate priliku da radite s novim ljudima, a imat ćete i priliku da naučite nove metode rada. Bit ćete vrlo uzbuđeni što ćete konačno pronaći svoje pravo mjesto.

Muškarci

Za muškarce Lavove ovaj period može biti turbulentan. Predviđaju se neočekivani preokreti u njihovom osobnom i profesionalnom životu. Planeti će se postarati da se vaša prava hrabrost pokaže svijetu. Mogli bi se dobro predstaviti drugima u svom životu. Jupiter vas vodi u usponu na korporativnoj ljestvici. Zdravlje muškarca Lava bi moglo trpjeti neke udarce, posebno njegovom mentalnom zdravlju je potrebna posebna pažnja. Dobre financije obećavaju se muškarcima tijekom cijelog perioda.

Nemojte se miješati u emocionalne potrese u vezi. Također, čuvajte se ulaganja velike vrijednosti i kupovine ili prodaje zemljišne imovine. Činite sve što je u vašoj moći da privučete pažnju partnera, ali izbjegavajte da budete hiroviti, jer imate mnogo za izgubiti. U rukama vašeg partnera, vi ste poput mace, koja glasno i zadovoljno prede. Neki će preispitivati neke neugodne strane svoje osobnosti, zbog čega postajete svjesni krhkosti vaše romantične veze i činite sve da je učvrstite.

Vaša povećana sklonost fantaziji možda će zabaviti vašeg partnera i izazvati mu osmijeh na licu. U karijeri ćete dokazati svoj talent.

atma.hr – 52
Horoskop za retrogradni Merkur 23.8.2023. (Djevica) – 15.9.2023. (Djevica) / 13.12.2023. (Jarac) – 2.1.2024. (Strijelac)

Riječ retrogradan, što bi značilo ‘da ide unazad’ nije možda najbolje izabrana, jer se ne radi o nikakvom hodu unazad neke planete. Radi se jednostavno o optičkoj varci s našeg gledišta na Zemlji. Ovo bi se moglo usporediti kao kad pretječete automobil na putu pa kad skrenete pogled prema njemu, onda vam izgleda kao da on ide u rikverc. Merkur nije jedini planet koji ide retrogradno, već svi planeti prolaze kroz retrogradne periode.

Iako se u ovom periodu možete osjećati kao da potresa čitav vaš svijet, retrogradni Merkur nije samo niz loših sreća. Neki naizgled teški i neželjeni efekti ovog tranzita Merkura su uglavnom stvari koje bi trebale ići na bolje. Ovo bi se moglo opisati i kao astrološki način koji nas prisiljava da stvari ponovo pregledamo i ponovo provjerimo. S obzirom na to da retrogradni Merkur nije vrijeme kada trebate pokretati nešto novo, to je period kada on donosi osjećaj da bismo trebali usporiti i preštimavati svoj život, razmisliti o svemu, od zdravlja, do posla.

Znati što treba raditi i očekivati prije vremena jedan je od najboljih načina da se nosimo s neizbježnim iznenađenjima koja Merkur donosi. Sigurno se pitate kako i što napraviti da Merkur retrogradno radi za vas, a ne protiv vas? Kao prvo, opustite se maksimalno i što kažu, duboko udahnite. Usprkos ozbiljnoj frustraciji koja dolazi s retrogradnim ciklusom Merkura, to ipak nije smak svijeta. Možda će vam biti neugodno da rješavate probleme skoro tri mjeseca svake godine, ali to je daleko od neizvedivog.

Zapravo, retrogradni Merkur može biti period vaše bogate kreativnosti i veza. Ako ste u stanju da budete fleksibilni i da izbjegnete da budete izgubljeni u sitnim detaljima, ovaj period možete proći bez problema. To znači, možete vi potpisivati ugovore, donosite važne odluke ili započinjati novi posao u ovome periodu, ali – samo ako ste pažljivi.

Idite polako kroz ovaj period i sve provjeravajte. Ovdje ćemo vam dati kratke crtice što treba a što ne treba da radite u periodu retrogradnom Merkura.

atma.hr – 52
Što raditi:

Razmislite o svakom dostupnom rješenju problema s kojima se suočavate – jedno od njih mora na kraju biti ono pravo.

Budite fleksibilni, prilagodljivi i strpljivi. Možda ćete morati izaći izvan zone udobnosti da biste pronašli ispravno rješenje.

Razmišljajte široko. Što je veće i dalje rješenje, veća je vjerojatnost da će ono uspjeti.

Budite u toku s kašnjenjima i otkazivanjima tijekom putovanja.

Pripazite na svoj automobil. Provjerite lampice upozorenja, zakažite servis.

Napravite rezervne kopije podataka na računalu i mobilnom telefonu kako ne biste izgubili važne podatke ako se isključe bez upozorenja.

Ponovo se pozabavite stalnim pitanjima iz prošlosti. Ovo je savršeno vrijeme da se pozabavite tim i jednom zauvijek pokušate da ga riješite.

Nemojte raditi:

Ne gledajte vijesti ili nasilne TV emisije prije spavanja i sve ono što vas može uznemiriti.

Ne koristite telefon ili druge elektronske uređaje u krevetu prije spavanja.

Ne planirajte razne ekstravagancije s jelom u kuhinji. U ovom period – što jednostavnije to bolje po vas.

Ne pijte kavu i bilo što s kofeinom što vam može otežati da zaspite.

Nikako ne padajte pod utjecaj negativnog razmišljanja. Stvari se možda raspadaju oko vas, ali vi ostanite pozitivni i zapamtite da je ovo samo izbočina na vašem putu koju možete pažljivo izbjeći.

Nemojte se osamiti kao neki vuk samotnjak. Kada se stvari pokvare, obratite se stručnjaku ili prijatelju da vam pomognu da riješite problem. Ne možete sve sami!

Nemojte preuveličavati probleme. Ako su stvari loše, nemojte ih još i vi napuhavati, nikakve koristi od toga, čak naprotiv.

Ne planirajte neke velike prezentacije i ne izrađujte neke važne dokumente. Ako već ne možete izbjeći ovako nešto, onda dobro obratite pažnju na detalje.

Ne oslanjate se samo na tehnologiju, već zapišite ili odštampajte informacije koje su vam potrebne.

atma.hr – 52
Ne žurite! Usporavanje tempa može vam pomoći da eliminirate velike greške.

Nemojte imati nerealna očekivanja. Zbog nesporazuma i zabune, stvari se možda neće odvijati onako kako ste planirali. Izbjegavajte razočaranje, znajte da u ovom periodu (a često i van njega) velika očekivanja mogu donijeti i velika razočarenja.

Kada ste pod stresom onda teže spavate, a tijekom retrogradnog Merkura razina stresa i napetosti može vam se popeti, kao što kažu, do plafona. Zato pametno, ako ležite budni po cijelu noć, uznemireno se pitajući kako se sve to moglo dogoditi i zašto ili što će se sutra ili za mjeseca dana dogoditi, to vam može oduzeti zdravlje. A da stvar bude još gora, nedostatak sna može prouzrokovati još više problema, jer negativno razmišljanje donosi negativnu energiju i neprestanim vrćenjem u krug, samo je još više pojačavamo.

Dakle, ako ste umorni, uznemireni ili rastreseni, još više ćete pojačati efekte retrogradnog Merkura. Ali, ne bojte se, odagnajte strah i gledajte da se smirite.

Nekoliko korisnih savjeta kako održavati svoj um i tijelo u vrhunskoj formi tijekom perioda retrogradnog Merkura:

Obavezno uključite alarm prije spavanja kako se ne biste kasno probudili i zakasnili tamo gdje trebate. Tada morate žuriti, a žurba vam može donijeti nevolju.

Slušajte tihu glazbu, onu koju najviše volite, koja vam vraća optimizam i osmjeh na lice.

Planirajte se malo ‘otkačiti’ od digitalne tehnologije. Ako je ikada sjajno vrijeme da predahnete od uređaja, da odložite mobilni, tablet i računalo i zaboravite na sve aplikacije i društvene mreže, onda je to period retrogradnog Merkura.

Prakticirajte vježbe disanja koje ćete koristiti kada god nađete vremena. Na primjer: udahnite zrak 4 sekunde, a izdahnite zrak 8 sekundi, ali polako.

atma.hr – 52
Savjet

Razigrani ste, kreativni i zabavni. Širite zadovoljstvo i radost oko sebe. Sebe izražavate srdačno, snažni ste, vitalni i energični. Otvoreni ste i iskreno očekujete da i drugi ljudi budu takvi. Imate osobnu moć, snagu volje, karizmatičnost i potencijal za vodstvo. Ljudi mogu gledati u vašem pravcu dok vi napredujete dalje i privlačite njihovu pažnju.

Kad ste spontani, vi ste divni i izvor ste zabave za sve oko vas. Za vas je svijet pozornica i vi ćete iskoristiti svaku priliku da izvedete neku vašu predstavu. Pogotovo ako ste glavni lik.

Vi morate biti primijećeni, a ako niste, napravit ćete potrebnu scenu da biste bili primijećeni od svih. Sjajno reagirate na pohvale, a osjećate se loše kad vas kritiziraju. Vrlo ste ponosni, posebno na svoj nastup i vaše kreacije.

Pretjerani ponos i taština su greške i morate naučiti da im ne dozvolite da se nađu na vašem putu. S obzirom na to da ste veličanstveni, smatrate da bi trebalo da se prema vama postupa kraljevski i da vam se obični smrtnici sklone s puta. Vi ste romantični i glumci ste u srcu, dramatični i umjetnički nastrojeni. Za vas ljubav je ta koja pokreće svijet, ponosni ste što ste ljubavnik, ali budite spremni za neko slomljeno srce.

banner ostvari svoje

Život za vas je život sa strašću i pratite svoje srce. Izražavate se kroz igru, umjetničko stvaralaštvo, djecu, sport, kazalište i polja zabave. Kroz njih pronalazite svoj identitet.

Priznavanje i ispunjenje doći će kroz vašu kreativnost. Svrha vašeg života je da se igrate, zabavljate i uživate, donoseći radost i sunce u živote drugih. Vi ste zabavljač. Kao i uvijek, potrudite se da na neki način pokušate da se poboljšate. Svaka pa i ova godina je još jedna prilika da napravite bolju budućnost za sebe, tako da ne gubite to iz vida. Stvari su se promijenile.

Sada ste daleko više prilagođeni svom doslovnom svijetu i onome što projicirate u taj svijet i vaši postupci su donijeli snažne promjene koje će dugo utjecati na vas. Radite tiho, moguće da čak i iza kulisa napravite svoje najveće životne poteze. Ne mora sve biti pod blještavim svjetlima pozornice.

Budite dobronamjeran dobročinitelj i to na vrlo poniznoj razini. Jednostavno prihvatite vašu sposobnost da uradite nešto, a da vam ne treba priznanje za to što ste uradili.

Lavovima se također savjetuje da ne budu pretjerano emocionalni ili osjetljivi u svojim odnosima prema drugima. Držite se podalje od svih vrsta špekulativnih poslova, umjesto toga investirajte u solidne investicione planove koji neće iscrpiti vaša sredstva. Nemojte stalno tražiti više, kada se postigne cilj, budite zadovoljni.

Partnerski ugovori bi vam donijeli dobre prihode, ali ipak se čuvajte prevara. Nastavite vrijedno raditi, ovo bi vam pomoglo da živite dostojanstveno.

Morate biti izuzetno oprezni u kontaktu s ljudima. Ovo se prije svega odnosi na poslovne suradnike, ali i na partnera. Da biste ovo riješili, morate biti svjesni što u stvari želite – i od sebe, a i od drugih. Trebate naučiti da ne možete sve dobiti onda i onako kako biste vi to željeli. Mada ste borac, ponekad morate biti strpljivi i sposobni da se obuzdate i sačuvate svoju energiju, koja nije mala, a koju biste iskoristili za neki povoljniji moment.

atma.hr – 52
Horoskop mjesec po mjesec:

Lav srpanj/jul 2023: Ovaj mjesec će i dalje biti dinamičan. Kozmičke energije stimuliraju vaše samopouzdanje i vaše kvalitete i osvjetljavaju vašu auru svjetlošću koja čini da budete svugdje primijećeni. Ali nemojte to raditi namjerno, jer možete ljudima upadati u oči. U ovoj klimi koja vam je posebno naklonjena, morat ćete paziti na svoj ego jer on može preuzeti vlast nad vama, a to ne bi bilo baš najbolje rješenje i moglo bi izazvati neke neželjene efekte. Da biste to izbjegli, ne pokušavajte braniti svoje ideje po svaku cijenu.

Slušajte druge, čak i ako mislite da su previše oprezni ili konzervativni. U ovom stanju uma prožetom mudrošću imat ćete mogućnosti napretka kojem žudite. Vaše želje su mudrije, ali ništa ne nagovještava da će i vaše ljubavi biti takve. Vaša karizma djeluje kao magični napitak i vaša privlačnost privlači pažnju. Vaše želje su intenzivne i osjećaji imaju prednost nad strašću. Ovog mjeseca situacija može biti obrnuta. Iako je vaša moć zavođenja uvijek na vrhu, manje ste skloni da napravite prvi korak, već to drugi čine ka vama. I ovog mjeseca, vaš uspjeh ovisi od vaše sposobnosti da odgovorite na sve izazove koji se pojave. Budite sigurni po ovom pitanju.

Vaša karizma znači da ne ostajete po strani i neprimijećeni. Ona radi za vas, ali ponekad može iznervirati neke ljude. Zato se pobrinite da ih ne uvrijedite. Time ćete privući njihovu privrženost, koja je mnogo korisnija za vaš napredak od njihove povrijeđenosti. S financijske strane, sve je u redu, ali iz nekih razloga ste uvjereni da to nije tako. Da bi stvari išle u vašu korist, slušajte druge i dajte im prostora za manevriranje.

Lav kolovoz/avgust 2023: Sunce u Lavu vas gura da ciljate visoko i daleko. Nastavljate poduzimati korake inteligencijom koji vas karakteriziraju. Znate kako se predstaviti kada vam se ukaže prilika. Uspijevate umiriti i najkonzervativnije umove. Iako je kompliciranije nego inače, izazove prihvaćate s lakoćom. Krajem mjeseca dobivate malu pomoć koja će vam dobro doći. Ako zbog nečega budete zabrinuti, ne forsirajte stvari, već sačekajte dok stvari ne legnu na svoje mesto. Euforiju i uspjeh mogu zamijeniti neke neizvjesnosti u ljubavi. Možda ćete biti u iskušenju da forsirate stvari, ali ovo ne bi proizvelo efekte kakve želite.

Iskoristite priliku da sagledate svoje osjećaje i svoje želje i samo pustite da se stvari dogode. Više ne morate dokazivati svoj uspjeh. Međutim, pravite jedan korak naprijed i dva nazad. Brinete, jer imate osjećaj da vas netko ili nešto koči, što vas može dovesti u loše raspoloženje. Iako prepreke stoje pred vama, one nemaju za cilj da vas spriječe, već da vas guraju da nadmašite sebe. Zato prestanite kukati i prihvatite izazove koji vam se šalju.

Ako otkrijete da vaše želje sporo napreduju, nemojte ništa ubrzavati, već iskoristite ovu pauzu da biste sagledali svoje osjećaje.

atma.hr – 52
Lav rujan/septembar 2023: Neke nepredviđene prepreke mogu usporiti vaš napredak, što može utjecati na vaše neraspoloženje. Mars vam pomaže da se nosite s opasnostima i nađete kompromise, dok vas Venera ohrabruje da date najbolje od sebe. To jača vašu želju da uspijete usprkos poteškoćama. To vas gura da se suočite s njima s potrebnom mudrošću.

Vaša legendarna karizma služi vašim interesima, ali još uvijek se morate potruditi da biste postigli svoje ciljeve. Ovog mjeseca, dok su okolnosti dobre, nemojte se oslanjati na svoje legendarne sposobnosti zavođenja kako biste postigli svoje ciljeve. Dokažite se, tako će biti sigurnije. Vaš šarm izaziva fascinaciju i ovog mjeseca, vaše ljubavi se vraćaju društvenom životu. Kao rezultat toga, imate prostor za povjerenje, osjećaje i strast, dok eventualne sumnje blijede.

Sve se vraća na svoje. Ovog mjeseca vaša veza će pronaći svoje mesto. Osjećaji i strast su tu oko vas. Međutim, nemojte se ljutiti više nego što bi trebalo jer će to izazvati neželjene efekte. Ovog mjeseca je nagoviještena bliskost s nekim tko vam ima čime ugoditi. Ipak, da bi ova idila bila trajna i spokojna, savladajte svoju euforiju i ne pretjerujte u ničemu. Vaš napredak može biti znatno usporen. Vi zbog toga požurujete stvari, ali ovo neće proizvesti očekivane efekte.

Nemojte vršiti pritisak na druge. Iskoristite priliku da usavršite svoje poslove i način na koji radite. Budite konkretniji i, iznad svega, dajte ljudima vremena da razmisle i da vam odgovore. S financijske strane, brinete o tome, ali trebate se osloboditi svojih strahova da ćete ostati bez novca. Napravite neke ustupke pa će vam biti bolje.

Lav listopad/oktobar 2023: Neke kozmičke energije vam zadaju teškoće. Rezultat toga je da se razvijate u klimi koja zahtijeva da date sve od sebe da biste postigli svoje ciljeve. Da bi vam se pomoglo da prođete kroz ovaj turbulentni period, imate podršku kozmičkih energija u Vagi, koje vas potiču da pronalazite kompromise umjesto da budete tvrdoglavi. Ako želite izbjeći višestruke smetnje u ovom trenutku, ublažite svoju autoritativnost. Imate problem sa svojim osjećajima i osjećajima drugih i imate neki osjećaj da ste uhvaćeni u neku zamku. Kao rezultat toga, vaše reakcije su neočekivane i dovode do nesporazuma s drugima.

Trebate zadržati svoju razboritost koja će vas spasiti od grešaka u procjeni. Trebate odoljeti svakom iskušenju. Nemojte se zamarati malim detaljima jer bi to izazvalo neprijateljstva koja bi oštetila vaše veze. Krajem mjeseca održavate vezu s nekim koga ste upoznali. Ako vam se želje ne ostvare, ostanite smireni. Ovi zastoji su samo prolazni.

Da biste krenuli naprijed, morate pokazati izdržljivost. Ovog mjeseca, morate dodati toleranciju u način na koji obavljate stvari. Dolazak u sukob s onima koji imaju moć da riješe problem, neće pomoći vašem poslu. Dakle, umjesto da im kažete što mislite, jednostavno idite njihovim putem. U problematičnim danima slijedite svoju intuiciju. Na taj način ćete izbjeći ove sukobe koji mogu uništiti vašu reputaciju. Zato ovog mjeseca budite mudri.

atma.hr – 52
Lav studeni/novembar 2023: Možda mislite da je sudbina žestoka i da cijeli svijet ima nešto da vam zamjeri. Budite sigurni, ovo nije ono što izgleda. Naravno, ovaj mjesec ima niz izazova, ali vi ste u mogućnosti da odgovorite na njih. Kada događaji ne idu u vašem pravcu, gledajte da vidite pozitivnu stranu tih stvari. Ne budite zavidni ako netko postigne uspjeh koji vi priželjkujete.

Budite tolerantni prema idejama drugih, čak i ako vam se čine po vašoj volji. Stvara se klima pogodna za vaše ljubavi. Međutim, vaše želje se mogu ispuniti, pod uvjetom da pristanete na neke ustupke. Situacija se popravlja, ali neke tenzije i dalje postoje. Da biste ih umirili, nemojte se fokusirati na ono što nije u redu. Pogledajte sve pozitivne strane vaše veze i cijenite kvalitete svoje druge polovice. Budite pozitivni i uživajte u sadašnjosti. To će biti korisnije od razmišljanja o negativnim idejama i želje za nečim što je nedostižno.

Ovog mjeseca trošite svoje vrijeme na pronalaženje najboljih rješenja, jer vas prepreke mogu umoriti više nego što bi trebalo. Iako vam nije lako, imate sve kvalitete potrebne da odgovorite na izazove koji se pojavljuju. Zato prestanite se derati na sve strane i prihvatite ove izazove i s optimizmom i željom da ih prevladate. Ako se morate upustiti u značajan trošak, razmislite o svemu što vam to donosi.

Lav prosinac/decembar 2023: Dobivate blagotvorne utjecaje Marsa i Sunca, čije energije kozmosa su pozitivne, sretne i iznad svega, vrlo su optimistične. Ako ste prošlog mjeseca bili iznervirani događajima ili drugima, dobro će vam doći. I što je najvažnije, ohrabruju vas da se fokusirate na ono što vam najviše odgovara i da se prestanete mučiti da stvari krenu naprijed. Vaše ljubavi mogu dobiti neke komplikacije, ali to možete izbjeći, tako što ćete prikupiti svu svoju pozitivnu energiju i iskoristiti je na dobar način.

Ovog mjeseca, čim vaša veza postane burna, preuzmite potrebnu inicijativu. Ako budete pozitivni, opušteni i brižni, prevazići ćete sitne smetnje i opasnosti koje će se pojaviti niotkuda.

Ovaj mjesec, živite temelj, prepustite se sebi i ne zadržavajte se na malim zastojima. Ako smatrate da je to previše komplicirano, nemojte brinuti. Krajem godine napravite pauzu i oslobodite se pritiska koji vas remeti. Zaboravite na neko vrijeme ostvarenje svojih ambicija, tako ćete ublažiti napetosti koje lebde iznad vas. Osim toga, ohrabrit će vas da poduzmete pozitivne inicijative koje će riješiti situaciju koja je  mjesecima stajala blokirana i koja će poboljšati tok stvari.

conopljanews.net